Pe la mine pe la tara, cand un om nu e in stare de nimic, dar de nimic-nimic, ceilalti incep sa-l compatimeasca: saracu’, s-a ales puradiciu’ de el! Ce-o fi puradiciu’ asta si de unde-o veni n-am reusit sa aflu cu precizie. Am dedus insa ca trebuie sa fie vorba de ceva implacabil, de genul: s-a ales praful si pulberea.

Ei bine, tragand cu coada ochiului spre scena politica, vedem ca se confirma un pronostic mai vechi: de alde Geoana sau Tariceanu

se alege puradiciu’! Si asta n-ar fi nimic, dar prestatia lor caricaturala trage in jos si partidele pe care le conduc: PSD, respectiv PNL. Doua branduri politice care, administrate inteligent si corect, ar fi putut deveni piloni de baza ai democratiei din Romania.

Numai de inteligenta si de corectitudine politica nu poate fi insa vorba in cazul celor doi sefi de partid.

Verdictul dat de judecatorul suprem - electoratul - e devastator: intr-o luna si jumatate, PSD a scazut cu 5,4% (de la 22,4% la 17%), iar PNL cu 6% (de la 13% la 7%) - practic, s-a injumatatit! Cifrele rezulta din simpla comparare a datelor furnizate de un institut de sondare a opiniei publice - CSOP -, in patru valuri succesive (de la 28-30 martie la 10-13 mai).

Sigur ca sondajele au gradul lor de relativitate. Sigur ca partidele mai urca, mai coboara, nu stau incremenite pe vecie. Dar una e sa scazi luna asta si sa recuperezi in urmatoarea, si alta sa te duci de-a berbeleacul, fara perspective de oprire! In cea din urma situatie se afla atat PSD (22,4% - 20,5% - 20% - 17%), cat si PNL (13% - 10,6% - 9% - 7%).

In mediile politice, se zice ca nu atat cifrele mici sunt ingrijoratoare, cat trendul descrescator. Iar in cele doua cazuri analizate, acest trend este - conform asteptarilor! - de o regularitate ce miroase a faliment.

De ce „conform asteptarilor”? Simplu: pentru ca politica dusa de PSD si de PNL, de Geoana si de Tariceanu, de gusterii veninosi

Iliescu-Hrebenciuc-Nica-Iorgovan si de gaitele patriciene Orban-Crin-Norica-Olteanu nu avea cum sa duca la alte rezultate. Ura tuturor fata de Basescu a fost mai mare decat dreapta judecata politica.

Iar a lua decizii bazate pe ura nu e doar o slabiciune umana, ci si dovada unei prostii monumentale. Vorba unui consatean de-al meu, care e om simplu, paste vaca si da cu sapa, nu are consilieri finkelsteini-silbersteini: ba, nene, sa fii hot mai inteleg, dar si prost?!

Geoana si Tariceanu s-au descalificat. La fel, pacalicii care le tin isonul.

Daca tot s-au hotarat sa fie serpalai politici, puteau macar sa fie serpalai destepti. Dar ce-au facut ei? L-au suspendat pe presedintele tarii, apoi n-au mai stiut cum sa gestioneze suspendarea! Au dat cu toporul in Basescu si au vazut - ei, dracie! - ca sangele curge din ei.

In micimea lor politica, Geoana, Tariceanu si aghiotantii lor nu-si recunosc erorile gigantice, ci pozeaza in victime inocente ale unui popor nerecunoscator.

Aduceti un popor care sa-i inteleaga si pe ei! Un popor care sa-i merite, caci actualii cetateni romani nu mai vor nici in ruptul capului sa inghita hotia si prostia!