Rosu - muschi incordati in rumoarea care inconjoara corpul. Galben - zgomotele intra in corp. Verde - miscarile sint pe muchia dintre hiperreal si imaginar, dintre aici, in fiecare fibra a mea, si dincolo de ce se vede. Spectacolul conceput de Adrian Stoian e o intersectie sonorizata.

Crossroads of Illusions e unul dintre cele mai asumate spectacole din acest moment de la Centrul National al Dansului. Adrian Stoian trece excelent tot ce are de exprimat prin fiecare contorsionare a corpului strins ca un burete si intins ca un arc.

Pielea se increteste, muschii se umfla intr-un studiu anatomic al trecerii de la incordarea concreta la relaxarea abstracta, realizat minutios.

Corpul lui Stoian absoarbe sunete si pune in miscare tot organismul: “Inauntru si afara. Am doar o singura viata si totusi traiesc doua... Este timpul sa-mi traiesc viata, nu pe a altuia”. Ei bine, performereul traieste intens, pe bune cum s-ar zice, fiecare actiune, intr-un spectacol care ridica roboticul la plasa imaginatiei.

Cum poate o miscare sa urce brusc si sa spuna mai mult decit spune la un prim nivel, asta il preocupa pe artist.

Adrian Stoian expectoreaza si inghite brusc frinturi de miscari care sar de pe caldarimul gesturilor cotidiene si mecanice intr-o rafinare nici o clipa artificiala.

Crossroads of Illusions e un body building cu pectoralii in imaginar.