Basescu si Iliescu au ajuns sa se bata si-n ratinguri. Marti, la Realitatea TV, a fost o adevarata seara a presedintilor. Chiar daca unul este putin suspendat, iar celalalt si-a epuizat de mult mandatele, cei doi au facut spectacol in doua emisiuni succesive. Spectacol a fost si in culise.

Basescu era jovial si pus pe glume. Iliescu, serios si inflacarat in a-si apara pozitiile.

La machiaj s-a lucrat mai mult cu presedintele suspendat decit cu cel onorific al PSD. Chelia lui Basescu a cerut mai mult fard. „Uite-l ca nu mai luceste“, a scapat unul dintre tehnicienii de la iluminat tehnologic, bucuros ca poate sa puna pe Basescu lumina, „fara ajustarile“ de alta data.

In drum spre masa la care il asteptau deja Emil Hurezeanu si C.T. Popescu, Basescu apuca sa-l vada, in Regia de Emisie, pe un monitor, pe Geoana, care dadea din mina la TVR. Se schimba brusc la fata. In platou se numara, sintem in direct.

Presedintele suspendat trece direct la subiect, insa are o problema cu C.T. Popescu, pe care il ataca in reprize scurte, dar ritmice. In culise se exclama: „Ce dracu l-a apucat? Popescu e problema lui?!“.

Iliescu nu a fost deloc relaxat in pauzele publicitare. Tot incerca sa-l convinga pe Turcescu ca Basescu e rau, rau, rau. „Daca Basescu era presedinte in timpul evenimentelor de la Tirgu-Mures, era un dezastru“, spunea el cu patos.

Cind argumenteaza cu tarie un lucru, Iliescu se bitiie pe scaun si da din picioare. De exemplu, atunci cind vorbeste despre mineri. Ochii ii sclipesc ca niste lampase si cind spune ca cei mai multi turnatori „nu sint la noi, ci la ei“.

Integral in Cotidianul