Atat presedintele PSD Mircea Geoana, cat si liberalul Ludovic Orban au declarat joi ca sondajele de opinie date publicitatii in ultimele zile fac parte dintr-o campanie de dezinformare a electoratului. Geoana a calificat drept aiuritoare cifrele din sondajele de opinie, apreciind ca scorul real este mult mai strans.

Potrivit ultimului sondaj INSOMAR, 79% dintre romani vor vota impotriva demiterii presedintelui.

Potrivit presedintelui PSD, dupa anuntarea rezultatului votului, Basescu "doreste sa spuna ca, daca sondajele X, Y, Z, in mod cert dirijate, ne-au aratat o diferenta foarte mare, cum este posibil ca la referendum sa iasa o diferenta atat de mica".

De asemenea, Orban si Geoana au acuzat la unison ca PD si Traian Basescu au cheltuit sume imense in campania pentru referendum. Dupa spusele lui Orban, democratii au cheltuit cel putin 12 milioane de euro pentru bannere si publicitate.

La randul sau, Geoana a spus despre presedintele suspendat si despre "acolitii" sai ca au cheltuit cateva milioane de euro pentru miile de panouri publicitare, alte cateva milioane pentru publicitatea din presa. Potrivit estimarilor PSD, suma este mai mare decat cea estimata de PNL, ajungand la 13-20 de milioane de euro.

Ludovic Orban a mai acuzat ca toata campania desfasurata de Traian Basescu a fost plina de manipulari, abuzuri si ilegalitati. Vicepresedintele PNL a spus ca printre metodele folosite de "haidamacii" lui Basescu sa numarat si folosirea angajatilor de la institutiile publice, de la serviciile descentralizate si a elevilor din scoli la mitingurile pro-Basescu.

Orban a mai acuzat PD de distrugerea tuturor bannerelor si panourilor PNL.