Publicatia Business Standard calculeza, in primul sau numar, de vineri, 18 mai, cit ne costa referendumul pentru suspendarea presedintelui. Totalul? Peste 20 de milioane de euro. Cate un euro pentru fiecare roman.

Pe de o parte, vorbim de banii publici alocati de Guvern pentru organizarea referendumului - 60 de milioane RON (aproximativ 18 milioane euro).

Pe de alta parte, organizarea celor opt mitinguri pro si contra Traian Basescu a costat partidele aproximativ patru milioane de euro, potrivit unui calcul realizat de Business Standard pe baza unor informatii certe din piata.

Conform unor calcule estimative, suma la care a ajuns organizarea unui miting, pro sau contra lui Basescu, cu o participare aproximativ egala de persoane, se invarte in jurul sumei de 500.000 de euro. Costurile unui miting electoral, fara a pune la socoteala inchirierea scenei si plata artistilor care sustin concerte, depaseste 400.000 euro.

Conform cotidianului Business Standard, sumele declarate de partidele politice la Curtea de Conturi, pina la 13 mai, sint urmatoarele:

Partidul Democrat - 400.000 euro,

Traian Basescu - 200.000 euro,

Partidul National Liberal - 21.000 euro,

Partidul Liberal Democrat - 18.000 euro,

Partidul Social Democrat - 12.000 euro,

Partidul Conservator - 750 euro.

Alte date interesante privind cheltuielile electorale, cati bani au dat guvernul si partidele si cati bani au castigat publicitarii, institutele de sondare a opiniei publice, analistii firmelor de PR puteti afla din analiza cotidianului Business Standard de vineri, 18 mai.