Intrebat de reporterul “euROfonduri” cum comenteaza rezultatele implicarii National Bank of Greece in accesul la fondurile europene, Paul Mylonas, economist sef al institutiei, a recunoscut ca procesul a fost dificil. “Ne-am luptat, dar nu stiu daca am identificat cele mai bune solutii. Un succes mediu pot spune ca l-a avut sprijinul pentru firmele mici si mijlocii.

Insa mecanismele Uniunii Europene sunt din ce in ce mai complicate”, a adaugat Mylonas.

Comentariile au fost facute in cadrul Forumului Financiar Sud-Est European organizat de MediaOn.

Kevin Murray, reprezentantul Citigroup a adaugat destul de putine comentarii la cele de mai sus. “ Si noi am trecut printr-o experienta dificila cu fondurile UE in Ungaria. In principal fiindca majoritatea banilor merg catre autoritatile publice”, a spus Murray.

“Fondurile europene sunt o prioritate pentru Romania si estimez ca va fi nevoie de circa 5 miliarde de euro pentru cofinantare pana in 2013”, a declarat Nicolae Danila, presedintele BCR. Danila a adaugat ca, in acest context, va fi nevoie de un efort semnificativ si conlucrarea cu firmele de consultanta va fi esentiala.

In fine, presedintele Raiffeisen, Steven van Groningen a precizat ca si institutia pe care o conduce a demarat intalniri cu firmele de consultanta in intreaga tara, pregatindu-se pentru lansarea programelor.