Curtea de Apel Timisoara a audiat ieri doi martori-cheie in cadrul primului proces de terorism din Romania.

Pentru prima data de cand a inceput procesul intentat impotriva lugojeanului Ioan Florin Lesch, persoanele audiate au descris cu lux de amanunte modul in care inculpatul urma sa detoneze o masina-capcana intr-o zona aglomerata din orasul de pe Bega, in semn de razbunare pentru politica antiterorista dusa de Occident. Martorul

Cosmin Lungu a declarat ca buteliile gasite in masina lui Lesch erau pline, explicand ca el insusi le-a incarcat si le-a asezat pe locul banchetei din spate a autoturismului-capcana. O alta marturie interesanta este cea data de unul dintre martorii sub acoperire.

Acesta a declarat ca Lesch i-ar fi marturisit ca, inainte de prezumtivul atentat, ar fi reusit sa patrunda cu arme pe Aeroportul International "Traian Vuia" din Timisoara, fara sa fie depistat.

Acelasi martor a povestit in detaliu despre preparativele pe care inculpatul le facea, inca in urma cu un an, pentru a monta si detona

explozibil intr-o zona aglomerata din Timisoara.

"Inculpatul mi-a marturisit ca, mai intai, va face poze cu obiectivele aglomerate din Timisoara", a declarat martorul sub acoperire. Acesta a mai precizat ca pozele ar fi fost apoi trimise "fratilor musulmani", care aveau sa decida locul atentatului.

Tot Lesch i-ar fi relatat martorului ca pentru confectionarea unei bombe ar fi fost necesari 1.000 de euro.

integral in Romania Libera