Selectia dosarelor firmelor mici si mijlocii interesate sa acceseze fonduri pentru investitii de la Ministerul pentru IMM-uri va fi realizata in baza unui punctaj de performanta economica.

In urma scandalului din luna aprilie, cand zeci de persoane au dormit in fata Agentiei pentru IMM-uri pentru un loc pe lista de inscrieri, institutia a decis sa renunte la principiul “primul venit, primul servit”.

Criteriile care vor fi luate in calcul la stabilirea punctajului nu au fost inca stabilite,insa acestea vor fi publicate, in perioada urmatoare, in Monitorul Oficial, ca si conditiile de accesare a fondurilor.

„Inlocuirea sistemului practicat in anii anteriori, cand dosarele au fost selectate in functie de momentul depunerii, urmareste participarea unui numar mai mare de companii profitabile si cu potential de dezvoltare”, se arata intr-un comunicat al Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale.

Inscrierea potentialilor beneficiari ai programului se va realiza electronic, prin intermediul Registrului Unic Electronic, atat la Bucuresti, cat si la toate oficiile teritoriale.

integral in Gandul