PNL Bucuresti propune conducerii partidului iesirea de la guvernare si trecerea in opozitie. Vicepresedintele liberal Ludovic Orban a declarat ca intentioneaza sa ceara luni, in Biroul Politic Central, convocarea Delegatiei Permanente a PNL care sa ia o decizie pentru viitorul partidului.

Componenta Biroului Politic Central, care ar trebui sa aprobe cererea lui Orban de convocare a Delegatiei Permanente a PNL

Iesire neasteptata a lui Orban

Consiliul de Coordonare al organizatiei Bucuresti s-a reunit duminica dimineata intr-o sedinta extraordinara si a evaluat rezultatele referendumului din Capitala. Liberalii au adoptat o rezolutie in care se arata ca PNL si-a indeplinit datoria de partid de guvernare si cere convocarea Delegatiei Permanenete a PNL pentru trecerea in opozitie.

"Facem un apel catre toti membrii PNL sa-si continue activitatea in folosul cetateanului si sa mentina unitatea partidului. Din respect pentru vointa cetatenilor si tinand cont de conjunctura parlamentara, consideram ca nu este posibil niciun compromis cu vreun partid politic", a declarat Orban.

Afirmatiile lui Ludovic Orban sunt in contradictie cu discursul presedintelui PNL, Calin Popescu Tariceanu, care a anuntat dupa rezultatele partiale ale referndumului ca PNL va colabora cu Traian Basescu.

Ce incearca Orban

Potrivit unor surse de la varful PNL, Ludovic Orban doreste sa-l inlature pe Calin Popescu Tariceanu si sa preia conducerea PNL.

Sursele citate sustin ca Ludovic Orban incearca - prin propunerea de convocare a a Delagatiei Permanente - sa testeze sustinerea pe care o are interiorul partidului si oamenii pe care se poate baza pentru inlaturarea lui Calin Popescu Tariceanu.

Orban se bucura de o sustinere puternica din partea filialelor din teritoriu care de altfel l-au si ales ca vicepresedinte pe comunicare in defavoarea contracandidatului sustinut de Tariceanu, Bogdan Olteanu.

Reactia partidului

Crin Antonescu si Mihai Voicu, membri ai Biroului Politic Central, au refuzat sa comenteze propunerea lui Orban, declarand ca asteapta o discutie in partid.

Norica Nicolai a declarat insa pentru HotNews.ro ca nu doreste iesirea PNL de la guvernare, afirmand ca declaratiile lui Ludovic Orban au fost facute pe un puternic fond emotional.

Potrivit ultimelor informatii din PNL, conducerea partidului va convoca la sfarsitul saptamanii viitoare Delegatia Permanenta, prilej cu care vor fi analizate rezultatele obtinute la referendum.