„Tiganca imputita”. Asa a calificat-o presedintele Traian Basescu pe jurnalista Antenei 1 careia i-a confiscat telefonul sambata, suparat ca aceasta il urmarise la cumparaturi, intr-un supermarket, scrie Gandul. SPP-isti au sters ulterior din memoria telefonului discutia jignitoare care o privea pe Andreea, dar specialistii Antenei 1 au recuperat-o insa de pe cardul de memorie al telefonului, scrie Jurnalul National. Evz noteaza ca Traian Basescu i-a luat jurnalistei telefonul dupa o altercatie verbala intre cei doi.

Presedintele Romaniei: „Tiganca imputita!“

preluare Gandul

„Tiganca imputita”. Asa a calificat-o presedintele Traian Basescu pe jurnalista Antenei 1 careia i-a confiscat telefonul sambata, suparat ca aceasta il urmarise la cumparaturi, intr-un supermarket. Povestea in sine a fost incredibila, prin comportamentul sefului statului.

Dupa ce a intrebat-o ironic „Mai, pasarica, tu nu ai treaba astazi?!”, Basescu i-a smuls telefonul jurnalistei care il filma si ii cerea o estimare a rezultatului referendumului.

Cu toate ca posesoarea mobilului i-a atras atentia ca il poate reclama pentru furt, presedintele a refuzat sa ii inapoieze aparatul, s-a urcat in masina si a plecat.

Ce a urmat insa este cu adevarat revoltator. Dupa ce i-a smuls telefonul ziaristei, l-a bagat in buzunar, fara sa stie ca aparatul continua sa inregistreze.

Telefonul a ajuns, sambata seara, la posesoare, dupa ce, in prealabil, memoria aparatului fusese curatata de imaginile cu Basescu la cumparaturi.

Ce n-au stiut insa cei care s-au ocupat de telefonul mobil este ca acesta avea si un card de memorie. Conform inregistrarii difuzate, ieri seara, de Antena 1, Basescu a avut, in masina, urmatoarea discutie cu sotia sa, Maria:

Maria Basescu - I-l dai?

Traian Basescu - Da...La revedere (catre ziaristii care il filmau in curtea supermarketului - n.red)! Cat era de agresiva tiganca asta imputita! ... Nu stiu, Maria ... da’ ... trebuia sa i se intample odata ...

Maria Basescu - Tot mai sunt si la iesire... (ziaristi - n.red.)

Traian Basescu - Sa fie! Uite-i ...”

Integral in Gandul

JIGNIRI.

preluare Jurnalul National

In 2005, la bilantul Politiei, Roxana Nica, reporter Antena 1, il intreaba cum i se pare politia acum. "In orice caz mult mai frumoasa decat tine", ii raspunde total deplasat si nemotivat Basescu.

In decembrie 2005, seful statului apare la bilantul Aliantei PNL-PD. I se pare nepotrivita intrebarea Mediafax daca a fost invitat sau a venit din proprie initiativa si raspunde: "O lipsa de bun-simt mai mare nu am vazut la un ziarist!"

Pe Dana Grecu (Antena 3) se ofera pe podul de la Maracineni sa o angajeze la Cotroceni, pentru ca e blonda. Pe Oana Sultanoiu (Realitatea TV) o invita sa se urce pe masa pentru a-i arata ce a invatat el la cursurile de resuscitare. Pe Gabriela Antoniu (Jurnalul National) o invita pe soseaua de centura, dupa ce o catalogheaza "cretina si tampita".

Pe Mircea Marian (Adevarul) il eticheteaza drept "nerod", pentru ca a intrebat in China despre solicitarea grupului Iliesiu legat de condamnarea comunismului. Pe Ovidiu Zara "gaozar", pentru ca l-a intrebat despre ofiterii fostei Securitati care mai activeaza acum in SRI.

Jurnalul National

Inregistrarile discutiei dintre presedintele Traian Basescu si reporterul televiziunii Antena 1 caruia presedintele i-a luat telefonul mobil in urma unui conflict verbal au fost publicate ieri pe site-ul Antena 3.

Imaginile au fost descarcate de pe telefonul mobil, dupa ce acesta i-a fost returnat reporterului Andreea Pana. Incidentul dintre cei doi s-a petrecut sambata, la Selgros Baneasa.

Integral in Evz