Tranzactionarea produselor derivate la BVB va incepe in termen de doua saptamani daca va fi semnat avizul de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), a declarat directorul general al Bursei, Stere Farmache.

"Noi am pregatit platforma, infrastructura, regulile de business, ele sunt transmise la CNVM si asteptam ca acesta sa dea un raspuns pe masura", a spus Farmache. El a subliniat ca, in cadrul intalnirii cu membrii Comisiei, au fost purtate discutii pe aceasta tema si a "lansat rugamintea sa se accelereze acest proces".

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare "trebuie sa aiba incredere in propunerea pe care am facut-o si trebuie sa ia in considerare ca BVB opereaza pe piata de aproape 12 ani de zile fara incidente majore si ca propunerea facuta este una in care noi credem", a mai spus Farmache.

Acesta a explicat ca BVB accepta acordarea unei perioade de timp CNVM pentru aprobarea proiectului, dar, avand in vedere ca termenul legal este de 30 de zile, BVB considera ca proiectul a stat suficient la Comisie, iar membrii acesteia au avut timp pentru consultari.

Pe de alta parte, directorul general al BVB a tinut sa puncteze ca, "o data cu lansarea pietei derivativelor, va fi introdusa si institutia market-maker-ului".

Integral in Romania Libera