Anuntul de licitatie pentru vinzarea activelor societatii Tractorul Brasov va fi publicat cel mai probabil pina la sfirsitul acestei luni, iar lichidatorul, Casa de Insolventa Transilvania, a anuntat ieri ca potentialii investitori vor putea depune scrisorile de intentie, specificind ce activ doresc.

Cele mai importante active care urmeaza sa fie scoase la vinzare in iunie sint fluxul principal care produce tractoare, turnatoriile de fonta si neferoase si forja.

Tractorul Brasov si-a incheiat activitatea in aprilie, dupa ce 1.800 dintre cei 1.900 de angajati au fost trimisti acasa. Societatea a intrat in lichidare voluntara, la ordinul principalului actionar, AVAS, care a evitat, pe moment, falimentul si incearca vinzarea societatii pe module functionale.

Societatea are datorii totale de 793 de milioane de lei, iar valoarea preliminata a activelor este de doar 156 de milioane. Mai multi investitori s-au declarat interesati de cumpararea de active: producatorul indian de tractoare Mahindra&Mahindra, oamenii de afaceri romani precum Gigi Becali, fratii Paunescu sau Ilie Carabulea, patronul grupului Atlassib si al Bancii Carpatica.

integral in Cotidianul