Locuintele noi concureaza la pret cu cele vechi. Pretul pe metrul patrat al apartamentelor din blocurile vechi este apropiat de cel din blocurile noi. Uneori chiar il depasesc. In multe dintre zonele centrale si semicentrale, preturile medii ale locuintelor noi, calculate pe metrul patrat construit, sint sub cele ale blocurilor vechi.

Astfel, in zona Bucur Obor, pretul mediu este in cazul imobilelor vechi de 1.800 de euro/mpc, in vreme ce in cazul blocurilor noi se ajunge la 1.200 de euro/mpc. In zona Cotroceni, in cazul imobilelor recent construite se ajunge la un pret de 1.200 de euro/mpc, in vreme ce in cazul celor vechi creste cu aproximativ 700 de euro.

In zona Unirii, diferenta scade: 1.850 de euro/mpc pentru un apartament vechi, fata de 1.750 de euro/mpc pentru unul nou. Situatia este diferita in Baneasa si Pipera. Astfel, in cazul primei zone, apartamentele noi costa 1.900 de euro/mpc, cu 900 de euro mai mult decit cele vechi, iar in Pipera acestea ajung la 1.300 de euro, fata de 1.000 de euro/mpc in cazul celor vechi.

Integral in Cotidianul