Bulgarul Stamen Stantchev, acuzat de spionaj in dosarul „Privatizari tradate”, i-a aranjat, anul trecut, ministrului telecomunicatiilor, Zsolt Nagy, sa se poata caza in statiunea bulgareasca Sunny Beach, fie la Hotelul Globus, fie la Hotelul Fenix, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Potrivit informatiilor de pe site-ul www.beachbulgaria.com, ambele hoteluri sunt cotate la patru stele si sunt situate in imediata apropiere a plajei, la cateva zeci de metri de malul marii. In perioada de varf de sezon, respectiv in lunile iulie-august, preturile pentru o camera dubla variaza intre 96 de euro pe noapte (Hotel Fenix) si 106 euro pe noapte (Hotel Globus).

Daca afirmatiile lui Stantchev cum ca i-ar fi platit ministrului sejurul pe litoralul bulgaresc se adeveresc, atunci un calcul simplu arata ca pe acesta l-a costat doar cazarea lui Nagy aproximativ 300 de euro.

In cazul in care mai adaugam trei mese pe zi si faptul ca demnitarul nu a fost singur la mare, ajungem la concluzia ca minivacanta ministrului i-a scos spionului din buzunar in jur de o mie de euro.

Integral in EvZ