Pe piata asigurarilor se va intensifica concurenta si se va modifica ierarhia companiilor. Gradul de penetrare a asigurarilor s-a dublat in ultimii patru ani, ajungand la 1,7% din PIB. Veniturile societatilor de brokeraj au crescut cu 40% in primul trimestru al anului.

Urmatorii doi-trei ani vor aduce o intensificare a concurentei pe piata asigurarilor, in paralel cu modificarea ierarhiei companiilor, ceea ce va reprezenta "o proba de maturitate" a domeniului, considera presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare (UNSAR), Cristian Constantinescu.

"De asemenea, vom asista la o consolidare a pietei asigurarilor, prin fuziuni si achizitii si prin noi infuzii de capital", a declarat ieri Constantinescu. Pe de alta parte, el a atras atentia si asupra reversului medaliei, si anume ca lupta asiguratorilor pentru mentinerea si cresterea cotei de piata poate determina instabilitate pe piata.

"Viitorul societatilor de asigurare sta in capacitatea acestora de a castiga increderea clientilor", a spus Constantinescu. Presedintele UNSAR a adaugat ca gradul de penetrare a asigurarilor in Romania s-a dublat in ultimii patru ani, ajungand la finele anului trecut sa reprezinte 1,7% din PIB.

"Vestea buna este ca aceasta dinamica nu a consumat, nici pe departe, potentialul de dezvoltare a pietei", a mai spus el. Pana atunci insa, potrivit datelor Uniunii, media cheltuielilor destinate asigurarilor a fost, anul trecut, de numai 75 euro pe locuitor, cu mult sub sumele inregistrate in alte state din Uniunea Europeana.

Integral in Romania Libera