Desi afirma ca isi doresc crearea unei baze de date comune care sa-i ajute sa-i identifice pe soferii pagubosi, cand vine vorba sa treaca la fapte, asiguratorii dau gres. Companiile incaseaza banii pe politele RCA, dar nu inregistreaza corect datele si uita apoi sa le raporteze Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Aproape 15% din informatiile furnizate institutiei de catre companiile de asigurari nu sunt conforme cu realitatea. Daca anul trecut CSA i-a tras de urechi pe posesorii de autoturisme care nu si-au facut asigurarea obligatorie, in 2007 asiguratorii vor trebui sa-si corecteze singuri greselile. Masura urmeaza sa fie discutata de Consiliul CSA.

In primul trimestru din 2007, au fost incheiate 3,25 de milioane de polite de raspundere civila auto (RCA), mai mult cu jumatate de milion de unitati fata de perioada similara din 2006, potrivit vicepresedintelui CSA, Constantin Buzoianu. Valoarea primelor subscrise pe acest segment a cunoscut un avans de 71% de perioada mentionata, pana la 245 milioane de euro.

Asigurarile CASCO au urcat pana la 179 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere de 55%.

intergral in Curentul