Inainte de revizuirea Constitutiei, revizuirea ipocriziei. Cine il acuza pe presedintele Basescu de discriminare si atac la presa?

De parcela cu discriminarea s-a ocupat ceva ce se cheama Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Ce impostura! Consiliul cu pricina a decazut din drepturi, dintr-un motiv simplu: tace viteaz, de la infiintare, despre rasismul declarat si repetat al lui Corneliu Vadim Tudor. „Romania Mare“ insulta, pe nume si rasa, evrei, tigani si unguri. MilcConsiliul tace.

Nu citeste „Romania Mare“. Sau citeste, dar nu are curajul sa priceapa. De asta a refuzat Consiliul sa apere, macar cu vorba, oamenii pe care vomeaza artizanal Vadim Tudor. Sau Vadim Tudor nu e un personaj public? Un Senator e model de comportament public, in aceeasi masura ca Presedintele Basescu.

Si daca Basescu e vinovat de cuvinte rostite intre patru ochi, linga sotia sa, de ce ar fi nevinovate porcariile tiparite intr-un ziar? E simplu. Ca sa prelungesc martiriul pudic al gardienilor din Consiliu, o sa spun asa: Consiliul se c... pe el de frica lui Vadim. In pauze, acelasi Consiliu linge bocancul stapinilor lui de partid. Si cu asta gata.

Consiliul e o gaura in buget, iar consilierii, o trupa de romani imputiti care viseaza tigani parfumati.

A doua parcela, atacul la presa, a fost luata in grija de Clubul Roman de Presa, ceva condus de cineva care-si sudeaza celebritatea rastindu-se singur in morga, sub numele de C.T. Popescu. Ziarist stricat de nesat cristic. C.T. Popescu gindeste ca presedintele Basescu a incitat la violenta, smulgind telefonul din mina ziaristei Pana.

Daca asta e incitare, atunci articolele publicate de ziaristul Popescu, in „Adevarul“, prin iunie ’90, in prelungirea bitelor mineresti, cum se cheama? Popescu s-a mutat la morga confort doi.

Apropo de case si sedii de studiu: ne spune Clubul Roman de Presa ceva despre vilele si semi-castelasele membrilor sai? Altfel o sa raminem cu impresia ca toate sint ridicate din economii deontologice.

Oricum, Clubul a ratat ocazia de a se pronunta asupra nivelului profesional al ziaristei Pana, agatatoarea de presedinti care mitraliaza intrebari de doctrina: cumparaturile astea sint pe o saptamina?

Presa romana a terminat referendumul in pozitia sluj. La oligarhi. Saptamini in sir eminentele lor jignite au produs unul si acelasi lucru. Intrebari idioate. Ipoteze otravite. Jurnalism categoria Pana: cine il sprijina pe Basescu e os din lingaii lui Ceausescu, vine-vine dictatura, Parlamentul e neprihanit. Normal.

Solda ziaristului si solda parlamentarului de la oligarh se trag: de la 10 mii de euro in sus si de acolo, pe firul prostitutiei, in jos, cit mai jos. Cam multe cumparaturi, stimati membri CRP. Acum e momentul sa va razbunati: ati fost umiliti la referendum si ati gasit pretextul in rabufnirea lui Basescu. Prostituatele romane de presa isi recuceresc virginitatea.

Mari romani imputiti viseaza tigani parfumati. Traian Basescu nu trebuie sa regrete, iar cititorii romani sint datori cu un singur lucru: boicotul.