Editura Humanitas a lansat o noua colectie, Cocktail. Romanele chick&lad lit ale noii colectii se adreseaza tinerilor, femei si barbati deopotriva, devoratori de cultura pop urbana. Chick&lad lit este un gen literar nou care s-a raspandit cu rapiditate in ultimii ani pe plan international.

Potrivit coordonatoarei noii colectii, Iustina Croitoru, "in ziua de azi, cand toata lumea se asteapta sa fim superbe, inteligente si ambitioase, aceste carti scrise cu verva, amuzante, ironice ne vor deveni cei mai buni prieteni. Fetele si femeile devoratoare de cultura pop urbana vor adora romanele chick-lit de un umor nebun in care se vor regasi cu siguranta. Nu i-am uitat nici pe barbati!

Noutatea absoluta a colectiei o reprezinta aducerea pe piata editoriala romaneasca a literaturii cu, pentru si despre ei, care face furori in Occident sub numele de lad-lit si care ii are in vizor pe tinerii moderni si aventurile lor in hatisurile vietii cotidiene."

Primele aparitii editoriale in noua colectie Cocktail:

  • Melissa Bank
    Ghid de vanatoare si pescuit pentru fete

    traducere din engleza de Ana Dragomirescu

    Ce te faci cand ai douazeci si opt de ani si nimic nu e asa cum ai visat? Asta se intreaba si Jane Rosenal, o fata frumoasa, desteapta, independenta, dar cu o viata amoroasa data peste cap si nevroze demne de Ally McBeal.

    Iar Melissa Bank, cu stilul sau inimitabil si irezistibil, porneste intr-o expeditie pe firul apei, de la adolescenta rebela si sfidatoare la maturitatea plina de indoieli si semne de intrebare, explorand teritoriile inselatoare ale dragostei si nisipurile miscatoare ale prieteniei.


  • Iain Hollinshead
    Douazeci si ceva

    traducere din engleza de Ana Dragomirescu

    Jack Lancaster are douazeci si cinci de ani si un milion de probleme: s-a saturat de jobul plicticos dintr-o banca de investitii din Londra, i se pare ca se ingrasa si cheleste, nu-si mai suporta iubita, se cearta cu amicii.

    Intreaga lume e impotriva lui! Ce mai, o criza a sfertului de viata sta sa explodeze, asa ca se hotaraste sa-i faca fata cu mijloacele specifice tineretii: chefuri-monstru si femei de-o noapte. Ba mai mult, isi pune in minte sa-si saboteze sefii si sa cucereasca cel mai hot exemplar feminin cu putinta.

    Pana una, alta, inroseste tastatura computerului povestind cele mai intime si stanjenitoare amanunte intr-un jurnal de un haz nebun.


  • Chris Manby
    Casatorie din interes

    traducere din engleza de Anca Maria Stancioiu

    Cand superbele surori Grosvenor isi fac aparitia in exclusivistul orasel Little Elbow din Hamptons, intreaga suflare masculina este subjugata! Frumoase, destepte, misterioase si, dupa cate se zvoneste, putred de bogate, Grace si Charity ajung in doi timpi si trei miscari reginele balului.

    Turbata de furie ca i s-a incalcat teritoriul, Marcella Hunter, mostenitoarea rasfatata a unei averi imense, isi pune in cap sa le discrediteze cu orice pret si sa scape o data pentru totdeauna de concurenta la vanatoarea de barbati. O comedie in toata regula, cu trucuri murdare, scheme duplicitare si hartuiala in stil paparazzo.

    Oare n-are toata lumea ceva de ascuns? Daca-i asa, cine sunt intr-adevar surorile Grosvenor? Ei, bine, daca vreti sa aflati, nu mai stati pe ganduri si cititi romanul!


  • David Nicholls
    Cine stie castiga

    traducere din engleza de Ines Hristea

    Brian Jackson, tanar, haios, mare fan al muzicii pop si al chefurilor cu gasca, scapa in sfarsit de acasa si pleaca la universitate. E barbat! Lumea intreaga e a lui si nimic nu-i rezista. Asta pana o cunoaste pe rasfatata Alice, o colega superba cu ifose de actrita in devenire, de care se indragosteste fara speranta.

    Si, pentru ca ar face orice s-o cucereasca, se inscrie la concursul televizat Intoarcerea universitara, stiut fiind -- nu-i asa? -- ca femeile adora barbatii cu o cultura solida. Pana una, alta, intre doua sesiuni de pregatire, Brian isi traieste cu motoarele turate la maximum viata de student, condimentand-o cu petreceri in camin, examene pierdute si plimbari sub clar de luna.