Ducu Berzti si Florian Pittis se afla intr-un turneu in Statele Unite pentru a sustine o serie de concerte in scop caritabil. Fondurile stranse au fost donate proiectului de construire a noii biserici romanesti “Sfantul Apostol Andrei” din statul Maryland, biserica a carei contruire a fost propusa de Parintele Calciu.

In urma cu cateva zile, pe 20 mai, Ducu Berzti si Florian Pittis au sustinut, un concert caritabil la Washington. Evenimentul a fost o reusita, la concert venind peste 1000 de romani.

Dupa Washington, cei doi folkisti au plecat spre San Francisco, unde, din nou, vor sustine o serie de concerte. Aici, Ducu si Motu au primit din partea unui roman invitatia de a vizita... sediul Google din Mountain View. ”Ovidiu Predescu, unul din zecile de romani care lucreaza la Google, ne-a invitat sa vedem cu ochii nostri sediul Google.

Am ramas fara cuvinte cand am vazut in ce conditii lucreaza oamenii de acolo, pe ce aparatura lucrau angajatii Google si cat de destinsa era atmosfera”, a declarat Ducu. Deplasarea celor doi in SUA a fost posibila gratie Institutului Cultural Roman care a sprijint acest turneu.