Cei doi romani care au ajutat substantial la salvarea de la retrogradare a echipei Energie Cottbus, s-au transferat la gruparea VfL Wolfsburg, cu care au semnat contracte pe trei, respectiv patru sezoane. Radu a fost golgheterul echipei in acest sezon, cu 14 reusite, Munteanu marcand de 11 ori.

Wolfsburg a platit pentru cei doi romani suma de 4,5 milioane de euro. La clubul german a evoluat in trecut si Dorinel Munteanu, recordmenul selectiilor la echipa nationala a Romaniei.

"O sa fie mai bine decat la Energie, au fotbalisti de mare valoare, dar nu aveau echipa. Obiectivele lor sunt mai indraznete decat la Energie. E bine ca voi juca in continuare cu Vlad", a declarat Sergiu Radu.

"Pentru mine este un pas inainte. Vrem sa ocupam un loc de Cupa UEFA. Dorinel Munteanu m-a sfatuit in privinta contractului si am tinut cont si de el in alegerea facuta", a spus si Vlad Munteanu despre transferul sau.

Noua echipa a romanilor a incheiat sezonul in Bundesliga pe locul 15, primul deasupra liniei de retrogradare, salvandu-se cu o etapa inainte de final.