Interviu exclusiv HotNews.ro

Emil Boc: ''Nu exclud posibilitatea ca PD sa initieze o motiune de cenzura''

de Dan Tapalaga     HotNews.ro
Vineri, 25 mai 2007, 0:00

Foto: Rompres












Documente:
Boc despre motiunea de cenzura a PD
(25.05.2007) MP3
Boc despre grupul de la Cluj
(26.05.2007) MP3
Boc il lauda pe Cristian Diaconescu
(26.05.2007) MP3

Interviul integral cu Emil Boc:

De ce ar fi, domnule Boc, grupul de la Cluj “radacina mai sanatoasa din PSD”, cum ati numit-o?

Daca ii compari cu Hrebenciuc si altii de genul domnului mentionat, evident ca cei de la Cluj au o alta viziune politica, o alta credinta in democratie, un alt mod de comportament politic.

Cum adica? In ce se traduce el? Unde il vedem la lucru?

N-am vazut, in nici unul din grupul de la Cluj, tentatii de a deveni sforari sefi in Parlament sau in negocieri de culise contrare interesului public. N-am vazut in nici unul de la Cluj sustinerea unor baroni moldoveni mai mult sau mai putin cunoscuti de mass media.

Chiar si in perioada cand au fost la Guvernare, asupra celor de la Cluj nu au planat suspiciuni de coruptie asa cum au planat asupra altor lideri PSD. Asta nu inseamna ca nu sunt la fel de responsabili si de vinovati pentru politica pe care a dus-o PSD in perioada 2000-2004 si pentru modul in care au guvernat tara. Am spus ca acestia, ca persoane individuale, sunt diferiti de ceilalti.

Am vazut insa declaratii facute de dvs. prin 2005, va aducea aminte Romania Libera recent, ca in PSD toti fura, ca sunt niste hoti si ca aveti si dovezi.

Am spus atunci ce spun si acum: ca PSD a fost un partid corupt, este inca un partid dominat de coruptie. Prin asta nu spun ca toti membrii PSD sunt corupti sau fura. Eu spun de persoane din PSD care au dat tonul si care au catalogat acest partid ca fiind unul care a adus coruptia generalizata in Romania.

Dupa parerea mea, acest partid mai are inca mult de lucru pentru a se purifica de coruptie si de practicile pe care le-a impus in perioada 2000-2004. Repet, cand spun PSD nu ma refer la toti membrii care compun acest partid ca ar fura si ca ar fi corupti.

Va intreb despre grupul de la Cluj in mod special, in contextul informatiilor aparute in presa referitoare la presupuse negocieri care ar exista intre Partidul Democrat si “Grupul de la Cluj”.
Vreau sa va spun foarte clar si raspicat. Nu exista nici un fel de negociere intre mine si grupul de la Cluj.

Poate intre domnul Blaga si “grupul de la Cluj”...

...sau intre alti colegi de la partid, intre noi si PSD nu exista nici un fel de negociere. Punctele noastre de vedere sunt foarte clare, sunt public exprimate.

Discutam eventual punctual in Parlament, la nivelul grupurilor parlamentare, pentru votarea unor legi de importanta nationala rezultate in urma referendumului: legea votului uninominal, legea lui 6% din PIB pentru educatie, legea cu privire la lustratie, reducerea numarului de parlamentari, revizuirea Constitutiei...la nivel parlamentar putem discuta.

Din punct de vedere politic, un exista nici o sansa de colaborare intre PD si PSD la guvernare sau in afara ei.

Atunci cum se explica gesturile publice de curtoazie fata de grupul de la Cluj cel putin. Si o sa va amintesc ca, in ziua in care Traian Basescu venea la Cluj, in timpul campaniei, ati spus intr-un interviu ca grupul de la Cluj este radacina sanatoasa din PSD.

Apoi, dupa referendum, ati declarat la Realitatea TV ca exista posibilitatea eliminarii din statutul PD a prevederii care interzice orice colaborare cu PSD. Cum se explica aceste gesturi de curtoazie?


Dumneavoastra puteti sa le interpretati cum doriti. Mie n-o sa-mi puteti impune sa spun despre oameni care sunt corecti ca sunt banditi. Rus este un om care face afaceri corecte in municipiu si contribuie la bugetul acestui oras, cum sa-i spun ca e bandit sau oligarh? Deocamdata, punctul meu de vedere este ca face afaceri corecte.

Nu am dovezi personale ca sa-l incriminez nici pe el, nici pe Vasile Dancu, nici pe profesorul Puscas. Sunt oameni din sfera universitara pe care nu am cu ce sa-i incriminez individual, ca persoane. In plan politic, fiind in tabara PSD, sunt la fel de vinovati ca tot PSD-ul pentru tot ceea ce a promovat si promoveaza, sa fim bine intelesi.

Ca persoane, repet, le consider unele care, din punctul meu de vedere sunt viabile, chiar daca, la nivel politic, facand parte din PSD, avem puncte de vedere total diferite si vom ramane pe puncte de vedere toatal diferite. Nu inseamna ca daca spun despre Rus ca nu este hot sau oligarh sunt de acord cu pozitia lui fata de marirea cotei unice de impozitare.

Nu voi fi niciodata de acord cu teza PSD-ului. Si ar fi bine sa separam aceste planuri. Si fata de alti lideri din PSD am o apreciere buna. Cristian Diaconescu mi se pare un om care a evoluat extraordinar de bine. E un om care un stia nimic cand a venit la Justitie si a ajuns sa stapaneasca foarte bine mecanismul statului de drept si al Justitiei, prin echilibrul pe care-l are.

Asta nu inseamna ca sunt de acord cu ideile pe care le promoveaza, in cea mai buna parte. Dar stiu ca are argumente si un nivel de discutie de la care poti sa pornesti orice dezbatere. Acesti oameni pot purta o discutie pe argumente, chiar daca ele sunt total diferite intre noi si ei.

Dar de aici, a extrapola si a spune: gata, fratie de cruce, guvernare comuna ...va rog foarte bine sa va uitati la ceea ce Partidul Democrat are ca program politic, si acest lucru este si se respecta. Cand am facut acea declaratie (n.r.

eliminarea prevederii din statutul PD potrivit careia se interzice orice colaborare cu PSD) am facut o referire la faptul ca PD va discuta punctual in Parlament cu orice forta politica, inclusiv cu PSD-ul, sa avem legea votului uninominal, sa avem aspectele legate de 6% din PIB pentru educatie, sa reducem numarul de parlamentari, sa revizuim Constitutia...Avem 15% acum in Parlament, nu le putem

face singuri. Ca daca le-am putea, nu am avea nevoie de nici o negociere acum in Parlament. De aceea, trebuie sa discutam cu toate fortele politice. Dar de aici, repet, la a face scenarii de guvernare...este total exclus. PD nu-si va distruge capitalul electoral pe care l-a castigat si in 2004 in alegeri si in urma referendumului pentru a pactiza cu PSD-ul.

Avem un electorat care ne-a votat si pentru faptul ca suntem impotriva PSD-ului, ca practicam o alta politica, pentru faptul ca in campania pentru referendum am fost de o alta parte a baricadei. Nu voi trada interesele acestui electorat de dragul puterii si al unui ciolan temporar pe care sa-l detinem.

Totusi, ce sa mai inteleaga proprii dvs. alegatori si membrii de partid atunci cind, imediat dupa referendum, ati spus-o, cu subiect si predicat: PD se gandeste sa elimine din statut prevederea privind interzicerea oricarei colaborari cu PSD?

Am spus ca a existat o discutie in partid ca, pentru viitor, sa nu mai avem in programul nostru politic teze exclusiviste ca nu vom colabora cu x, y sau z. Pentru ca asta ingusteaza, dupa alegeri, orizontul de negociere al Partidului Democrat.

Si PD, in urma alegerilor care vor urma, trebuie sa aiba o plaja de negociere cu toate partidele politice care vor rezulta in Parlament, in urma votului cetatenilor. Este si putin fortat ca, intr-un program politic sa spui ca nu guvernez cu x, nu guvernez cu z. Pana la urma ajungi sa nu mai guvernezi cu nimeni si te autoizolezi pe scena politica romaneasca.

Asta repet, nu inseamna ca noi vom face guvernare cu PSD-ul dupa 2008. Noi vrem sa guvernam singuri cu PLD-ul. Proiectul nostru este ca centru dreapta sa guverneze Romania dupa 2008, dar in programul politic de principiu ar trebui sa nu mai existe teze exclusiviste de acest fel. Pentru ca, prin forta lucrurilor esti obligat la un moment dat sa intri in negocieri politice pentru proiecte concrete.

Iar viata ne arata acum ca nu poti avea legea votului uninominal, nu poti avea revizuirea Constitutiei fara sa colaborezi cu toate fortele politice din Parlament. Acesta este sensul discutiei, pe care, repet, am avut-o in partid, pentru viitor.

Ca ea a fost prezentata inabil de mine intr-un moment in care nu era potrivit, fara sa stiu cat de inflamata era scena politica, sau la ce scenarii fabuloase se poate ajunge...asta este o alta tema.

Deci admiteti ca ati facut o eroare vorbind despre asta...

Post factum, post factum. N-a fost o declaratie in urma sedintei Biroului Politic National, n-a fost o decizie politica a mea. A fost o interventie intr-o emisiune de televiziune unde am descris mai multe lucruri si am prezentat mai multe fapte. Am prezentat si o discutie care a fost in partid, dar asta nu inseamna ca a doua zi se trece la fapte.

A fost o ipoteza pe care am avut-o si o vom avea in viitor dupa guverarea din anul 2008, cu toate fortele politice. Si aici, inca o data repet, teza noastra fara echivoc si care a fost expusa foarte clar: nu vom intra la guvernare alaturi de PSD, nu vom sustine nici un guvern PSD.

Vom vota impotriva oricarui guvern care va incerca sa se formeze inainte de alegerile anticipate sau de alegerile la termen si vom vota orice motiune de cenzura care se va initia impotriva guvernului. Pentru ca acesta este votul pe care ni l-au dat cetatenii si in 2004 si la referendum. Si nu vom trada, repet, pentru un ciolan temporar interesele electoratului si votul pe care acesta ni l-a dat.

Bun. Cum stati cu negocierile pentru legile pe care vreti sa le promovati in Parlament?

Prost si bine. Sau bine si prost. Stam un pic mai bine in privinta legii votului uninominal. Se pare ca suntem pe cale de a gasi o formula majoritara pentru promovarea legii votului uninominal pe baza proiectului Pro-Democratia pe care l-am sustinut de la inceput.

Bun, o chestie...

E foarte important pentru ceea ce inseamna sistemul politic romanesc. Votul uninominal reprezinta a doua revolutie politica in Romania dupa cea din 1989, ca impact.

Perfect. Dar pentru legea lustratiei?

Deocamdata n-avem negocieri, n-avem parteneri inca.

Si pe ce mai negociati punctual?

Pe 6% din PIB pentru educatie pe proiectia bugetara care va urma, pe reforma Constitutiei, unde foarte clar trebuie sa transam cine conduce Romania, presedintele sau primul ministru. In al doilea rand, trebuie sa transam daca ne mai alegem sau nu presedintele direct sau il alege Parlamentul.

Si in al treilea rand sa rezolvam echilibrele institutionale intre puterile statului sa nu mai ajungem la blocaje politice precum cel in care ne aflam in momentul de fata.

Acum, nu este firesc ca, dupa ce poporul da un vot de neincredere Parlamentului in proportie de 75%, acelasi Parlament sa mearga in continuare si, mai mult decat atat, liderii politici care s-au facut vinovati de rezultatul negativ de la referendum sa fie marii negociatori ai zilei si ai guvernarii Romaniei.

Este un lucru absurd intr-o democratie, este un lucru care sfideaza votul cetatenilor, este un lucru care ii transforma pe invinsi in invingatori contrar regulii democratice.

Bun, si? Ce o sa faceti?

Nu avem mecanisme constitutionale! Mecanismul constitutional trebuia sa fie la fel cum este cel din Constitutia Austriei. Pe data respingerii de catre popor a propunerii parlamentului, Parlamentul se autodizolva de drept. Cu trei luni pentru alegeri anticipate. Lucru firesc, se rezolva prin Constitutie.

Noi, ce sa facem? Sa iesim in strada, sa adunam poporul sa dam jos PNL-ul si PSD-ul de la Guvernare? Nu vom face asta, ca respectam democratia.

Stiti ce nu inteleg? Spuneti ca negociati pentru proiecte punctuale. Dar, pana una alta sunteti in opozitie, altii guverneaza. Altii sunt la putere.

Noi vorbim de prioritatile pe care le-au stabilit romanii. Daca actualii guvernanti sunt orbi si surzi si nu vad ce au spus oamenii prin referendum, trebuie sa ia cineva aceasta initiativa. Si, chiar daca ne aflam in opozitie, incercam sa coagulam majoritati pe punctele pe care le-am mentionat ca ele sa fie promovate.

Actualii guvernanti sunt surzi, sunt orbi, nu vad nici semnificatia votului dat de cetateni, se agata de putere, raman catarati acolo, unicul si singurul scop fiind de a mai prelungi ciolanul pe care il au in mana. In orice tara democratica, dupa un asemenea vot, Guvernul pleca imediat, isi dadea demisia si se organizau alegeri anticipate. Chiar daca nu era o prevedere in Constitutie.

Austriecii au avantajul ca au o prevedere in Constitutie in acest sens. Noi nu avem nici prevedere in Constitutie si nici mentalitate democratica la guvernare sa inteleaga semnificatia votului poporului.

PSD vorbea la un moment dat despre initierea unei motiuni de cenzura. Vorbeati de instrumente...Ce impiedica Partidul Democrat sa initieze o motiune de cenzura?

Ne impiedica numarul de semnaturi. Trebuie sa ai o patrime din numarul total al parlamentarilor. Partidul Democrat, nici chiar impreuna cu PLD-ul, nu are inca numarul de semnaturi necesare pentru a putea provoca o motiune de cenzura.

Dar daca PSD-ul se va adanci in aceasta stare de pasivitate, nu exclud posibilitatea sa deschidem noi negocieri pentru restul de semnaturi de care avem nevoie pentru initierea unei motiuni de cenzura de catre PD si PLD.

Nu putem inca singuri, dar nu exclud posibilitatea sa deschidem noi negocieri pentru a aduna semnaturile necesare pentru initierea unei motiuni de cenzura daca, intr-adevar, PSD-ul se va cantona si va ramane captiv puterii si dorintei de ciolan, in care se pare ca simte foarte bine.

Cand veti lua o decizie?

Vom lua o decizie dupa discutiile de la Cotroceni de saptamana viitoare. In functie de pozitionarea pe care o vor avea toate fortele politice.

De cate semnaturi ati mai avea nevoie pentru initierea unei motiuni de cenzura?

Undeva intre zece si douazeci de semnaturi ne-ar mai trebui, cel putin. Pe un calcul minimal, dar sa vedem exact cum va arata configuratia politica in urma discutiilor de la Cotroceni.

Credeti ca veti strange aceste semnaturi?

Eu zic ca vom avea sanse, dar pentru aceasta va trebui sa discutam punctual cu persoane din partidele politice care, cel putin acum, par sa fie de partea baricadei guvernamentale. Repet, undeva intre 10 si 20 de semnaturi ne-ar trebui. Si asta ar avea menirea de a scoate din pasivitate fortele politice care astazi sunt si la putere si in opozitie.

Cum este PSD-ul: noi suntem in opozitie, dar sustinem guvernul in totalitate din Parlament. La fel si UDMR-ul, la fel si PC-ul care spune ca voteaza motiune de cenzura dar sustine guvernul.

Singurii care am ramas coerenti la nivel parlamentar sunt cei de la PD si colegii de la PLD care au spus foarte clar: suntem in opozitie, votam impotriva guvernului, ne pronuntam pentru alegeri anticipate, ne pronuntam pentru clarificarea scenei politice prin votul oamenilor si nu prin aranjamente de culise.

Ce ar rezolva o motiune de cenzura daca ar fi initiata?

O motiune de cenzura, in primul rand, ar clarifica sustinerea exacta a Guvernului actual. Ar clarifica pozitiile partidelor politice care sunt abigue, care ba sunt la putere ba sunt in opozitie, cu exceptia PD-ului si PLD-ului. Si le-ar obliga sa se pozitioneze: ori la putere, ori in opozitie. Si ar putea fi, in al treilea rand, si o cale pentru declansarea alegerilor anticipate.

Credeti ca ar avea succes in Parlament?

Nu stiu. O motiune de cenzura ar obliga fortele politice sa ia o decizie si sa se pronunte: ori cu Guvernul, ori impotriva lui. Si asta ar fi primul pas spre o clarificare a situatiei actuale din Parlament. Punctul nostru de vedere este ca o motiune de cenzura trebuie sa fie primul pas spre organizarea alegerilor anticipate.

Revin pe subiectul „grupul de la Cluj”. Mi se pare extrem de important in conditiile in care, in negocierile punctuale, inteleg ca ei ar fi mai frecventabili decit altii din PSD. Insa, va intreb, ca primar si ca lider PD, ca om care traieste in Cluj si observa grupul de la Cluj la el acasa, cu ce este mai reformat decat PSD Bucuresti?

Eu pot sa va spun, si iar o sa ma acuzati ca folosesc cuvinte pozitive. PSD-ul are cea mai consistenta opozitie in Consiliul Local. Niciodata n-am putut sa fiu suparat pe ei intrucat, au venit cu proiecte de interes public si n-au venit cu chestiuni prin care sa sicaneze sau sa obstructioneze activitatea Executivului sau a Primariei. Poate si calitatea umana face diferenta. De la Dimitriu la doamna Dulca, de la Lapusan la domnul Vuscan...

Domnul Dimitriu nu stiu daca e un exemplu foarte bun. A aparut prin dosarul Gazeta...

Ba e un exemplu foarte bun! De la...cum il cheama pe...baiatul asta, foarte bun ....de la domnul Cordos la ceilalti colegi care sunt in PSD, ii respect pentru opozitie. Veniti la sedintele de la Consiliu Local si vedeti ca sunt cei mai acerbi si mai acizi critici ai unor proiecte pe care le initiez, ai unor masuri pe care le iau, dar vin de fiecare data cu propunerile alternative.

Si pentru mine asta reprezinta un barometru de sanatate a evolutiei democratiei locale din Cluj Napoca. Sunt principalii opozanti si ii respect pentru ca stiu sa faca opozitie.

De cand sunt aici in Cluj, de sapte luni, nu i-am vazut in opozitie. Nu am vazut o actiune de opozitie in PSD.

Pai inseamna ca dumneavoastra nu ati vazut ce s-a intamplat in Cluj. Amintiti-va de toate campaniile facute impotriva primarului, au fost toate initiate de PSD.

Cu mari eforturi de memorie, colegii isi amintesc de o actiune de prin 2005. Ultima, cred.

2005, 2006, 2007....

La referendum, pauza. Liniste totala.

Uitati, au 21%, totusi, in Cluj. E electoratul pe care il are PSD-ul. L-au mobilizat la vot. Clujul este totusi altceva decat Bucurestiul. Clujul a trait 12 ani in circ. Timp de 12 ani s-a scris despre Cluj ca este circul national, babilonia generala, ca este un oras care traieste din ultranationalism, din cearta si dezbinare.

Acum, daca am reusit de trei ani de zile sa pastram un echilibru intre noi, care conducem acest oras, cu PD-ul si PNL-ul nucleu si cu UDMR-ul alaturi de noi, cu PSD-ul si cu PC-ul in opozitie, cu PRM-ul un pic adaptat vremurilor moderne, oamenii acestia care compunem partidele acestea am reusit sa dam o coerenta acestui oras, cat de cat.

Nu ne-au votat oamenii la Cluj acum, dupa 12 ani de circ, ca noi sa ne blocam reciproc, sa ne atacam la televizor in fiecare zi, sa facem teme de mass-media ca sa fie deliciul dumneavoastra jurnalistic. Am pus interesul public pe primul plan, am promis din campanie ca voi lasa haina politica la intrare in primarie si voi incerca sa ma concentrez pe proiecte.

Asta am facut si le multumesc colegilor mei ca au fost parteneri in acest lucruri. Deci nu incercati sa faceti din Cluj un nou circ national pentru ca nu va mai fi cit eu voi fi primar!

Nu, si nu vreau sa va fac un proces de intentie, dar va aduc aminte o declaratie a sefului statului care spune recent ca in liniste, hotii se bucura. Fura.

Vreau sa vedeti sedintele de Consiliu Local. Eu vreau sa intelegi ca opozitia nu se face injurand cu spume la gura pe posturile de televiziune sau prin ziare. Nu asta este opozitie si nu asta asteapta oamenii. Oamenii asteapta proiecte si contraproiecte.

Si sunt cei de la PSD Cluj....

Din punctul meu de vedere, sunt printre cei mai responsabili oameni din opozitie care compun Consiliul Local prin alternativele pe care le-au oferit. Si sunt foarte multe initiative pe care le-am preluat si le-am dus in Consiliul Local pe baza propunerilor lor. Le-am promovat pentru ca le-am considerat bune.

Au fost multe amendamente pe care domnul Dimitriu, Lapusan, doamna Dulca le-au propus si le-am acceptat si am mers cu ele mai departe. Sunt parte la proiectele importante, sunt membri in toate comisiile care asigura repartizarea locuintelor...Si eu cred ca asta asteapta oamenii de la politicienii locali.

Asteapta sa vada ca pentru interesul lor de strada, de bloc, de oras, de investitii, oamenii isi dau mana. Pastrandu-si punctele de vedere diferite.

Acum o luna de zile, liderul PSD Cluj, Ioan Rus spunea intr-un interviu pentru Ziua de Cluj ca „Boc nu exista ca primar.”

Bun. Imi spuneati mai inainte ca nu exista nici un fel de declaratie a PSD-ului impotriva primarului. Acum, mi le amintiti dvs.

Asta e printre putinele.

E o declaratie pe care o respect si cetatenii vor aprecia cine are dreptate. Ce sa fac? Sa sar la gatul domnului Rus cu cuvinte jignitoare ca sa faceti dvs. subiect de presa? Nu. Respect dreptul la opinie si oamenii vor judeca, cind va veni momentul, ce a facut Boc si ce a spus Rus. Asta este.

Eu inteleg sa fac alt tip de politica la Cluj, nu o politica a bagatelizarii interesului public, o politica a improscarii cu noroi in fiecare zi, o politica in care fiecare sa-si gaseasca cuvinte mai injurioase decat celalalt. Nu voi face asta.















59 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  asta-i (Vineri, 25 mai 2007, 18:36)

  doru [anonim]

  acum incepe atacul la tariceanu
 • 0 (0 voturi)    
  jos tariceanu II, chiuariu I, norica niculai WC. sa vina motiunea (Vineri, 25 mai 2007, 18:47)

  'aide, cetatene, baga motiunea :) [anonim]

  sau cum pot cateva persoane sa distruga un partid
 • 0 (0 voturi)    
  Bun! (Vineri, 25 mai 2007, 19:12)

  Arbaces [anonim]

  Poate cea mai buna solutie, cea sugerata de dl Boc. Are dreptate.
 • 0 (0 voturi)    
  cat mai repede! (Vineri, 25 mai 2007, 19:14)

  calif [anonim]

  cat mai repede, macar sa vedem cine e cu adevarat in opozitie!
  10-20 de semnaturi cu sa fara cele ale PLD?
 • 0 (0 voturi)    
  Ar trebui incercat (Vineri, 25 mai 2007, 19:32)

  Unul [anonim]

  Dar ma tem ca nu are nici o sansa de izbanda. Nimeni, nici macar din PD nu doreste anticipate. Pur si simplu pentru ca nu mai au siguranta unui loc caldul in Parlament
 • 0 (0 voturi)    
  ALEGERI ANTICIPATE (Vineri, 25 mai 2007, 20:15)

  Florin [anonim]

  POPORUL VREA ALEGERI ANTICIPATE!
 • 0 (0 voturi)    
  In asteptarea mortii -de Adrian Gurzau (Vineri, 25 mai 2007, 20:40)

  Adrian Gurzau [anonim]

  Mie unuia, personal si omeneste vorbind, mi-e foarte greu sa inteleg disperarea cu care se agata de putere si de prim-planul vietii politice unii dintre cei care si-au lasat amprenta asupra Romaniei. Poate reuseste cineva sa-mi explice si mie, de pilda, cazul Ion Iliescu. A fost demnitar toata viata lui, de cind a iesit din scutece. A fost ministru comunist, nomenclaturist, prim-secretar, presedintele Romaniei timp de 3 mandate, presedinte de partid - ce mai vrea? De ce e tot in primul rind? De ce e tot incrincenat? De ce vrea in continuare putere, sa faca ce cu ea? Averi are pretentia ca nu aduna. Copii nu are. Viata lui, material vorbind, ca fost presedinte al statului si parlamentar in atitea legislaturi, e aranjata pina la moarte. Are locul lui in istoria recenta a Romaniei. Ce mai vrea? Ma poate lamuri cineva, poate se gaseste cineva cu mai multa putere analitica decit mine si ma ajuta sa inteleg?
  Sau Dan Voiculescu. Toata viata lui a dus-o bine. Cu securistii a dus-o bine, cu banii lui Ceausescu s-a descurcat, toata viata a fost la timpul si locul potrivite. Are mai mult decit poate „minca” el si cu tot neamul lui, vreme de cinci generatii de-aici incolo. Si totusi, se agata cu disperare de ecranul televizorului, ne tot scoate ochii cu partidul lui de doi lei, ne asasineaza cu conferinte de presa, se agita pretutindeni, de parca ar fi un tinar de douazeci de ani disperat sa se afirme. Iarasi nu inteleg, iarasi rog frumos pe oricine ma poate lamuri sa o faca.
  www.AdrianGurzau.ro
  Adrian Gurzau
 • 0 (0 voturi)    
  felicitare (Vineri, 25 mai 2007, 20:53)

  Inteleptul [anonim]

  Va rugam in numele unora care au votat NU" sa se termine o data pentru totdeauna discutiile care pe noi nu ne intereseaza,si asteptam ca D-nul Presedinte sa faca ce a promis ,caci el este speranta noastra de a primi pensie mai mare si sa se poata intoarce copii nostri inapoi acasa din strainatate,pentru care am muncit o viata. Dorim sa-l felicitam ,pentru reusita ,si asteptam imbunatatiri,iar pentru ziaristi sa faceti o lege care sa nu le de-a voie sa-si bata joc de noi boicotand TV> si ziarele pentru cre noi platim demulte ori aproape degeaba.
 • 0 (0 voturi)    
  IPOCRIZIA INGROAPA ROMANIA (Vineri, 25 mai 2007, 21:02)

  UNUL [anonim]

  Citind multe articole si comentarii cu privire la evenimentul 'ziarista si basescu' mi-am dat seama cat de ipocriti suntem. Ce ma bucura insa e ca poporul roman nu gandeste intocmai cum o face presa si multi din cei care posteaza mesaje pe forumuri.
  Multe comentarii de genul: Presedintele trebuie sa fie un exemplu moral. Nimic mai ipocrit decat asta. ISUS HRISTOS este singurul model moral PUNCT. Sunt exemple in istorie in care presedintii nu au fost deloc modele morale in schimb sunt respectati si onorati pentru ceea ce au facut pentru societate. Dece idolatrizam artisti ca Madona care a fost nimic altceva decat o curva? Este un exemplu moral? V-ar place a fata voastra saschimbe barbatii recum ciorapii?
  Multi romani l-au votat pe Basescu nu pentru ca il iubesc neaparat sau pentru a fi un exemplu moral ci pur si simplu pentru ca s-au saturat ca aceleasi fosile comuniste intepenite de 17 ani in aceleasi functii. Romania are nevoie de ceva nou. Marea 'realizare' a PDSR-ului si a acolitilor lui a fost impamantenirea mentalitatilor paguboase ca poti sa reusesti prin furt si hotie mult mai mult decat prin munca si cinste. De ce s-ar mai duce tinerii la o facultate, sa inveti o meserie si sa-ti construiesti o cariera pas cu pas cand poti sa faci mult mai multi bani daca esti smecher. Dece ar mai face o tanara astazi conservatorul pentru a ajunge cantareata cand poti sa ajungi mult mai usor si mai repede daca treci prin patul unora si daca vii pe scena aproape goala? Basescu incearca sa aduca ceva nou. Haideti sa-l lasam si pe el sa-si termine mandatul. Il felicit pe Voiculescu ca ii continue campania electorala lui Basescu. Omul simplu e regaseste in Basescu si de aia il simpatizeaza. Fata aia l-a agasat, el s-a enervat si i-a luat telefonul din mana dupa care in casa lui i-a tras o injuratura. Prin 'campania' asta Voiculescu nu face decat sa-i transfere lui Basescu voturile oamenilor simpli care de obicei votau PDSR.
 • 0 (0 voturi)    
  pentru Adrian Gurzau (Vineri, 25 mai 2007, 21:30)

  Unul [anonim]

  Iti raspund foarte simplu.
  - Iliescu se teme de puscarie.
  - Voiculescu se teme de puscarie
  - Cristian Tudor Popescu se teme de puscarie
  - SRS se teme de puscarie
  - Patriciu se teme de puscarie
  Daca pe Iliescu il inteleg intr-un fel, ca nu si-a adunat averi imense pe ceilalti nu-i inteleg. Au sute de milioanede dolari , ar putea sa traiasca fara sa miste un deget pana la adanci batraneti intr-o tara exotica , cu burta la soare, ar putea sa viziteze toata lumea. Asta este nimic altceva decat nebunie cronica. Gandeste-te numai la nebunia de a avea 7 case . Pana la urma tot intr-una dormi si tot intr-o camera 3x3 sau 5x5. Tot intr-un sicriu de 2x1 la 1.5 sub pamant o sa ajungi.
  Si sa nu crezi ca sunt singuri. Sunt o gramada ca ei. In loc sa se bucure de lucrurile simple din viata care aduc cu adevarat fericire ei se incranceneaza si tin de un scaun efemer.
  Eu il compatimesc sincer pe CTP. E un om nefericit. Asta se vede foarte clar de pe fata lui. Eu nu-l vad pe asta imbratisand un copil si nici o femeie normala stand cu el. Din cate am auzit a avut patru neveste si nici una nu a stat cu el.
  E bine ca uneori sa ne facem timp sa ne mai uitam si la cer, la o floare, la un zambet de copil si sa nu mai fim asa de incrancenati pentru ca viata ne scapa printre degete si ne trezim la 60 de ani ca nu am stiut sa ne bucuram de ea
 • 0 (0 voturi)    
  Dati cu PNL-ul de pamant! (Vineri, 25 mai 2007, 21:38)

  Romanul [anonim]

  Scuturati-l bine,sa sara din el oligarhii si coruptii ,care incotro !
 • 0 (0 voturi)    
  Finkelstein (Vineri, 25 mai 2007, 22:55)

  Petrovici [anonim]

  Tariceanu asta e o pacoste pentru Romania. Si acum, cu tot votul de la Referendum, latra la Presedinte. In loc sa faca treaba la guvern latra ca o baba ca Presedintele e de vina ca e el prost si neajutorat. Trebuie schimbat cat mai degraba ca la guvern nu se face nimic acum daca nu chiar se strica si ce s-a facut mai inainte.
 • 0 (0 voturi)    
  pentru UNUL (Vineri, 25 mai 2007, 23:09)

  x1 [anonim]

  Mi-ai luat-o inainte.
  Ai dreptate, ai raspuns bine lui Adrian Gurzau.
  Bravo
 • 0 (0 voturi)    
  sa speram ca incepe (Vineri, 25 mai 2007, 23:12)

  anton [anonim]

  sa se miste si roata asta , ca prea ,mult a stat. vreme de 17 ani. JOS citroneanu, jos voiculescu. vorba cuiva ce dracu mai vor sa-si vada de ale lor si asa nu au facut nimik pentru tara si nu vor face sa se duca dracului cu totii
 • 0 (0 voturi)    
  pentru unu (Sâmbătă, 26 mai 2007, 0:29)

  elena [anonim]

  singurul care nu se teme de puscarie e presedintele iubit. averea lui provine dintr-o foarte onesta vanzare a flotei si a catorva foarte oneste tranzactii imobiliare.
 • 0 (0 voturi)    
  pentru alta (Sâmbătă, 26 mai 2007, 1:11)

  adica elena [anonim]

  de unde stii, ai cumparat tu flota de la el? :)
 • 0 (0 voturi)    
  Pt. Elena Nr. 15 (Sâmbătă, 26 mai 2007, 2:51)

  Ionel-Ionel [anonim]

  daca esti asa sigura pe ce scrii ,nu te ascunde sub alt nume,nu fi las{a} ci aratate sa te vedem si sa aduci argumente pe ce scrii. Este adevarat ca singurul care este cinstit si nu se teme de puscarie esteBasescu ,si cred ca esti invidios{a} Lasate de scris prostii pe care n-o sa le poti proba la adica.
 • 0 (0 voturi)    
  motiunea de cenzura este o decizie buna (Sâmbătă, 26 mai 2007, 3:38)

  ciprian [anonim]

  PD face foarte bine daca initiaza o motiune de cenzura (chiar si daca nu o castiga). Macar aduce in discutie faptul ca sunt si unii parlamentari care reprezinta interesele celor 75% din romani care au votat impotriva demiterii presedintelui Basescu.
 • 0 (0 voturi)    
  Cum lasa cumunistii puterea (Sâmbătă, 26 mai 2007, 5:50)

  samurai [anonim]

  Am citit cu mult timp in urma (s-ar pute sa fie Adam Michnik) ca,
  comunistii nu lasa puterea decit in 2 feluri : printr-o revolutie sau
  prin moarte naturala .Acum,care o sa vina prima pt. cei enumerati de tine nu pot sa stiu da' sa sper DA !
 • 0 (0 voturi)    
  Ciolaniada, editia a III a (Sâmbătă, 26 mai 2007, 7:34)

  Dumitru [anonim]

  Este normal ca domnul Boc si domnul Basescu sa forteze accederea la putere, au cam terminat banii la referendumul de demitere. Au mare nevoie de bani pentru urmatoarele campanii electorale. Trebuie sa-i multumesca pe sponsori, altfel este posibil ca acestia sa se intereseze de conturile altor partide. In concluzie totul se reduce la a pune apuca Marele Ciolan care este guvernarea.
 • 0 (0 voturi)    
  Motiunea are mari sanse sa reuseasca! (Sâmbătă, 26 mai 2007, 8:37)

  Unul di 6 mil. [anonim]

  Rezultatul referendumului cred ca i-a trezit pe o parte din cei care erau obisnuiti sa obtina ce doreau, manipuland electoratul. Cei mai inteligenti dintre ei au inteles ca vor scadea vertiginos in sondaje doar pentru ceea ce fac si spun ei insisi, ca romanii si-au dezvoltat discernamantul si se prind imediat cand un om lipsit de caracter deschide gura. In general, omul cinstit nu este pregatit sa se confrunte cu mentalitati ticaloase, din cauza asta le-a mers inainte, insa vine un moment cand acelasi om cinstit nu mai are dubii din care parte i se trag belelele si atunci nu mai poate fi prostit. Asta e lectia care au primit-o acum partidele si acea parte a mass-mediei care a trait din minciuni. Cred ca ii ustura foarte tare, asa se face ca, de ex., unul dinte parlamentari si-a piedut mintile si insulta 1/3 din electoratul cu drept de vot spunand "Cei care au votat NU sunt oameni fara creiere." E problema lui. Si isi va atrage si altele. Noi traim printre cei care-l voteaza pe el si acestia vor vedea ca habar nu are ce vorbeste, asa ca va mai pierde simpatizanti. Am facut o exceptie si I-am raspuns acestuia pentru ca parea a fi mai ponderat printre cei din partidul din care face parte, chiar imi placuse. Pana acum. Ma bucur sa constat ca suntem tot mai multi noi cei care suntem hotarati sa ne influentam in bine soarta. Nu suntem patimasi, nu ne influenteaza vorbele goale, nu ne intereseaza aparentele, noi ne concentram pe ceea ce este esential si invitam pe toata lumea sa faca acelasi lucru. Cine poate.
 • 0 (0 voturi)    
  FLOTAnt (Sâmbătă, 26 mai 2007, 9:14)

  Basca [anonim]

  Este interesant totusi ca in timpul campaniei pt flotantul la Cotroceni , cel ce stie totul despre toti oligarhii tarii , nu zice un cuvant despre "cei" ce au lasat flota pe apa sambetei , desi asta se petrecea cu concursul "celor de supt" ministeriatul dumisale ... Un singur nume macar ... pe "cel" care l-ar banui ca are o implicare cat de cat directa ... hai ca trebuie sa stie "ceva" . Multumim anticipat ...
 • 0 (0 voturi)    
  pentru Unul de la punctul 10! (Sâmbătă, 26 mai 2007, 10:18)

  Zgabeartza [anonim]

  Pertinent comentariul facut de Adrian Gurzau la pct 10, dar lista enuntata de dvs este incompleta, un loc de cinste ar trebui sa aiba si Presedintele Basescu, nu-i asa? Are si el ceva dosarele penale, iar tavalugul pe care l-a pornit in randul procurorilor, pentru care il felicit, pentru ca trebuia sa inceapa odata, il va inghiti si pe el daca nu se afla sus, in cuibul puterii ,de asta dansul e cel mai ahtiat dupa putere in acest moment, parerea mea! Hac!
 • 0 (0 voturi)    
  @22Basca. A fost nominalizat inlocuitorul Naut-ilius in Vodkaroiu. (Sâmbătă, 26 mai 2007, 10:27)

  psd-os-ul [anonim]

  Faceai flotari cand s-a facut nominalizarea, de asta nu ai fost pe faza. Probabil gafaiai din greu si ti-a disparut auzul sau erai dus cu pluta pe apa sambetei referendumului, acolo unde s-au dus si 20 milioane de euroi nealocati, adica vazuti pentru creduli ca tine, nepotriviti pentru utilitatea referendumului privind votului uninominal.

  Daca tot ai multumit anticipat, ce zici de anticipate? Te-ar prinde? Tare am impresia ca te-ar prinde tot gafaind din greu. Daca nu vei fi multumit, reclama !
  Da, reclama:
  "Doua milioane de romani s-au intors acasa. Si tu esti roman si te-ai intors ca acasa, cu c...l in sus si cu burta in jos, la facut flotari, poate te vor ajuta mai mult cat timp vei continua sa judeci cu muschii. Numai asa poti fi printre cei din grupa mica, de doua milioane de romani care se amagesc ca s-au intors acasa."

  PS. N-ai auzit ca pentru unii nici 6 milioane din 8 nu conteaza ?
  Aceiasi judecatori cu muschii vor sa conteze numai sfertul de doua milioane. La atat iti ajuta muschii, asa ca da-i inainte cu flotarile !
 • 0 (0 voturi)    
  Pai, faceti-o!!! (Sâmbătă, 26 mai 2007, 10:32)

  ina eyre [anonim]

  Tara vrea anticipate!!!
 • 0 (0 voturi)    
  arond 22 (Sâmbătă, 26 mai 2007, 10:43)

  ina eyre [anonim]

  Dezinformeaza, deinformeaza: tot ramine ceva. Pina cind idealul tau presedinte, MetaVaca nu iese, ca si inspiratorul sau ideolog, Ilici,cu picioarele inainte din politica, nu se va face luminita in dosarul "Flota". Dar Vaca vrea putere , n'asa?ANI si alte cretinate pe care le-a semnat in urgenta celor 30 de zile, care n-au fost tocmai, dar au decis circii ca sunt.
 • 0 (0 voturi)    
  sa calculam... (Sâmbătă, 26 mai 2007, 10:52)

  calif [anonim]

  ARTICOLUL 113 - Motiunea de cenzura
  (2) Motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii.

  Camera Deputatilor este formata din 332 deputati, si Senatul, din 137 senatori. Total 469. "o patrime" inseamna 118.

  PD 53 deputati + 23 senatori = 76
  PLD 28 parlamentari
  PD+PLD=104

  Inseamna ca pentru depunerea unei motiuni de cenzura mai au nevoie de 14 semnaturi.
 • 0 (0 voturi)    
  Despre flota (pentru 22. FLOTAnt) (Sâmbătă, 26 mai 2007, 11:49)

  Un votant [anonim]

  Ce memorie scurta avem... Sau ne facem ca nu vedem si nu auzim? La B1TV in emisiunea „Nasull” a lui Radu Moraru, presedintele Basescu a dat numele vinovatului principal pentru vanzarea flotei, dupa ce a explicat rolul minor si absolut formal pe care l-a avut ca ministru al transporturilor in acea perioada. Era vorba despre un anume domn „Dima de la PSDD”. Redau din transcrierea de la http://www.romanialibera.ro/download/documente/basescu_la_nasul.doc (mentionez ca am vazut emisiunea in direct):

  
„Nu veti gasi nici un contract semnat Traian Basescu pentru vanzarea vreunei nave. Nu veti gasi nici o aprobare data de Traian Basescu pentru vanzarea vreunei nave romanesti. Aprobari sunt date de dl Vacaroiu pentru vanzare, 21 de nave, este unul dintre semnatari, cand era la CSP, in 1990, nu se desfiintase CSP. Dupa care, in intervalul '91-'92 nu s-a aprobat vanzarea nici unei nave. In '93, toata flota, si exista procesul-verbal de predare, toata flota a fost predata AVAS-ului, FPS-ului de atunci, sub semnatura dlui Dima. Va spune ceva Dima? PSD, Dima..”

  Eu cred ca daca Basescu ar fi fost vulnerabil in dosarul „Flotaa” sau in oricare altul, ar fi fost de mult spulberat de „justitiaa” lui Nastase si a coanei Stanoiu, dupa cum se pare ca s-a si incercat, din celebrele stenograme pierdute de acum trei ani.
 • 0 (0 voturi)    
  Motiune FSN? (Sâmbătă, 26 mai 2007, 11:51)

  Marius [anonim]

  Ia sa vedem, baga FSNul PD+PSD motiune? Ca doar sunt frati, e normal sa colaboreze, ca in vremurile bune, cind ministrul trasnporturilor basescu aducea minerii la Bucuresti, la indemnul lui Iliescu.
  Hai baieti, mai puneti de-o mineriada, ca si in 1990 populatia era in proportie de 80% cu seful statului, deci putea face orice.
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru Calif (Sâmbătă, 26 mai 2007, 12:45)

  stefan v [anonim]

  De bagat o baga, dar cum o scoate ca-i trebuie vreo 235 de voturi ca sa iasa bine. De unde le ia? Ca s-au certat cu toti.
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru Basca (Sâmbătă, 26 mai 2007, 12:57)

  Pepone [anonim]

  Nu stiu de Basescu, dar astia au furat mai mult de 10 flote pana acum, si au pretantia sa mai si murim ca suntem prosti. In privinta mea le dau dreptate.
  Liberali dinastia or sa mai conduca cand le-o veni randul.
  Tu presupun ca ai votat cu PSD-ul pana acum.
 • 0 (0 voturi)    
  Boc are dreptate! (Sâmbătă, 26 mai 2007, 13:21)

  cetateanul [anonim]

  Pana acum, trebuie sa recunosc ca desi eram un sustinator al pd-ului, boc nu ma prea convingea, nu eram foarte sigur de el. Mai ales ca presa incepuse sa scrie despre aliante cu psd-ul, incepusem sa ma sperii.

  Dar, din fericire am citit acest articol. Mi se pare foarte matur felul in care gandeste boc, eu cred ca are dreptate. La noi in ro, politica se face cu atacuri la persoane in primul rand si doar uneori cu argumente pentru sau contra ideilor. Boc vrea sa faca o distinctie intre cele doua chestiuni si mi se pare foarte matur. Un "prostanac" precum geona, in discursul lui, in 95% din timp se ia de oameni si aproape niciodata nu vine cu idei.

  Cum spuneam, imi place ce spune domnul boc si imi place ca m-a linistit in ceea ce priveste o alianta cu psd. Imi pare tot mai mult ca asta a fost inventia presei care pune oamenilor vorbe in gura. Chiar si in acest articol se vede cu jurnalista tot face insinuari cand i se spune clar ca abereaza
 • 0 (0 voturi)    
  @30 pt stefan (Sâmbătă, 26 mai 2007, 13:31)

  calif [anonim]

  nu stiu ce sanse are sa treaca, dar macar sa se vada clar cine e la putere si cine e in opozitie. Situatia actuala, in care toate partidele, cu exceptia PNL si UDMR, pretind ca sunt in opozitie si totusi guvernul e bine-mersi, nu mai poate continua.

  Sunt doua variante:
  1. cei ce se pretind a fi in opozitie voteaza motiunea, iar atunci ne indreptam spre anticipate
  2. 'patrulaterul negru' isi asuma explicit sustinerea guvernului, iar atunci in opozitie sunt doar PD si PLD
 • 0 (0 voturi)    
  diversiunea flotei (Sâmbătă, 26 mai 2007, 13:37)

  mecs98 [anonim]

  Dosarul Flota e o poveste inceputa in 1994. Atunci deputatul Basescu a demisionat din parlament, renuntand astfel la imunitate, pentu a fi cercetat.
  De atunci au trecut 13ani. Daca in 13ani nu s-a dovedit nimic, am convingerea ca nu exista nimic.
  Dosarul a fost initial o razbunare pentru ca Basescu a blocat, sesizand justitia, afacerea Petromin, pusa la cale in acei ani de guvernul Vacaroiu.
  Nu vi se pare ciudat ca s-a auzit despre "Flota" in fiecare campanie electorala incepand din 1996? Chiar si pentru referendumul de-acum o saptamana a fost readusa in atentie aceasta diversiune.
 • 0 (0 voturi)    
  democracy (Sâmbătă, 26 mai 2007, 13:38)

  gary stephens [anonim]

  the taste of freedom is sweet..the stuggle to live it can be bitter.always remember your opponent's love of country...never forget your fore fathers tears...they were salt to the palet.
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru calif (Sâmbătă, 26 mai 2007, 14:06)

  stefan v [anonim]

  Nu-i chiar asa simplu. Patrulaterul nu vrea sa-i dea d-lui Presedinte carma, nici macar pentru cateva ore. Vor gasi explicatii anodine pentru ca n-au votat motiunea, eventual pe cea adevarata. PNL sta bine mersi la guvernare, pentru ca nimeni nu vrea sa-si asume guvernarea, cu un an si ceva inainte de a castiga un mandat de 4 ani si, secundo, pentru ca nu vor ca presedintele sa aiba ocazia sa fie la timona. P-asta n-a mai anticipat-o d-l Basescu. Nu stiu daca joaca sah, dar e un prost jucator. PD stie ca vine stanga la putere in 2008 (care stanga?), pentru ca populatia nu crediteaza cu doua mandate la rand aceiasi guvernare. D-l Boc s-ar "pupa pe gura cu d-l Geoana", ar scoate din programul de guvernare si "centura de castitate", referitoare la PD, dar ce zice electoratul pro PD?

  E grea politichia asta. Prevad un stand-by, pentru ca nimeni nu risca un pas decisiv, care i-ar putea fi fatal. Lectie referendumului e inca vie.
 • 0 (0 voturi)    
  ... (Sâmbătă, 26 mai 2007, 14:54)

  viox [anonim]

  "Bate fierul cat e cald !"
 • 0 (0 voturi)    
  diversiuni (Sâmbătă, 26 mai 2007, 16:33)

  altra [anonim]

  alte diversiuni: casa din mihaileanu, elena udrea, telefonul conficat, pasaricile, tiganii imputiti. cin' se-aseamana se-aduna. sa BOCim bine.
 • 0 (0 voturi)    
  Privind \ (Sâmbătă, 26 mai 2007, 18:05)

  Basca [anonim]

  Se pare ca unii dintre "scrisoranzii" de acilea fac spume la fel cum facea apa "sambetei" pe vremea cand trecea FLOTAnt pe "ia" , numai pt faptul ca te-ncumeti sa intrebi de una alta , chiar si de "casa" de care nu duce lipsa "unii" cu functie 'nalta la "stat" ... Nu acuz pe nimeni , ci intreb doar , din postura unuia care a fost obligat , pe vremi, sa voteze dupa constiintza altora , si abtzinandu-se de la zelul "heirupizd" de care dau dovada unii vazatori in "clarul vazduhului" ... apropiat . Chiar si cei care cred c-au facut bine votand "BA" , dar mai ales pt "orgoliul" lor , ar trebui sa-i ceara "celuia" sa includa pe lista lui "scinder" , la ultimul pct. macar , "redeschiderea" dosarului si sa-i dea frumos in "gat" pe cei vinovati si cum justitia urmeaza sa fie "impartiala" sa fie judecatzi corect cei care s-au jucat cu "apa" . Dar , chiar daca orgoliul unora este satisfacut "decat" de aerul adunat in "spume" , insumi continui sa fiu de partea adevarului demonstrat ... si a drepatii care va sa vina asupra speciei "VOTante" . Anticipate REgarduri !
 • 0 (0 voturi)    
  @38 diversiuni (Sâmbătă, 26 mai 2007, 19:21)

  mihnea [anonim]

  daca ai avea obiceiul de-a gandi putin ti-ai da seama ca si acelea sunt diversiuni!
  -casa e cumparata legal
  -elena udrea este o simpla avocata, departe de acele combinatii inventate
  -pasarica de tiganca trebuia batuta pentru ce a facut

  boceste linistit!
 • 0 (0 voturi)    
  Nu exclud ca in viitoare luna sa ploua.. (Sâmbătă, 26 mai 2007, 20:16)

  Anonim [anonim]

  Ce sa-i faci tata, dupa ce Basescu promite ca demisioneaza in 5 minute si nu mai demisioneaza, normal ca PD-istii sufla si in iaurt si si-au adaptat limbajul.
  Ce sa intelegem prin "nu excludem" -- daca o sa ne convina facem, daca nu, nu. Foarte corect din partea lor, n-o sa faca pana la urma, pentru ca nu au cu cine, PSD-ul inca se fereste de ei ca dracu' de tamaie (vezi Geoana care l-a pus pe Baselu' sa dea in scris ca daca o sa sustina motiunea, il propune Prim Ministru).
 • 0 (0 voturi)    
  diversiuni (Sâmbătă, 26 mai 2007, 22:15)

  Petrovici [anonim]

  Tovarasii de la pozitiile 15, 20, 22, 23, 29, 38 sunt slujbasii lui Felix motanul, bolsevicul, sef cu minciunile adoptate de prin anii 1946. Pe atunci asa se speria poporul, cu minciuni gogonate si amenintari. N-au prea reusit si au recurs la marea falsificare a alegerilor din 1946. Si multi au murit si au suferit pentru ca nu credeau in minciunile lor. Voi bolsevicilor credeti ca ne veti cuceri din nou ? Ceilalti oare cred ca ne vor pune iar la canal, la Gherla, mai stii poate ne duc in Siberia direct. Si vine Felix motanul turnatorul presedintele Romaniei devenite mafiote. Felix. Felix, Felix, sa traiasca Felix. E bine? Am sorti sa raman in viata banditilor?
 • 0 (0 voturi)    
  @39 Basca (Duminică, 27 mai 2007, 13:13)

  Pepone [anonim]

  Asi muri ca sa fii chiar si tu liber.
  Sunt de parere ca ar trebui sa conduca cei care sunt cei mai competenti sa rezolve problemele tarii la un moment dat.
  Iar programul ala de guvernare este al lui Basescu de drept.
  Sunt tare nu?
 • 0 (0 voturi)    
  Sa-l sprijinim (Duminică, 27 mai 2007, 14:36)

  V. Caloianu [anonim]

  PRESEDINTELE ESTE SUFICIENT DE TRAZNIT INCIT SA IMBRATISEZE SI SA PROMOVEZE INTERESE FUNDAMENTALE ALE NATIUNII, SPRE INDIGNAREA DUSMANILOR ACESTUI POPOR. EL O FACE CU RISCURI. SA PROFITAM DE CURAJUL, ISTETIMEA SI HOTARIREA LUI, SPRIJININDU-L.
 • 0 (0 voturi)    
  istericii (Luni, 28 mai 2007, 9:32)

  anda [anonim]

  Doamne cati isterici sunt si cu cata securitate s-a inconjurat presedintele unei tari "democratice" cati securisti si isterici sunt de servici pe forum. imi este scarba de voi si care va credeti ca sunteti poporul roman sunteti securistii si istericii poporului roman.
 • 0 (0 voturi)    
  BOC?!? (Luni, 28 mai 2007, 12:34)

  Sergiu [anonim]

  Nu uitati ca Boc a fost primar , inainte de a fi presedintele PD . Indatorire care si-a neglijat-o . Nu se dau autorizatii de constructii , pentru ca nu e cine sa le semneze ! Orice decizie se ia grau in primarie , din acelasi motiv . Lucrurile se fac de mantuiala . Str. Luceafarului , pentru cunoscatori se "peticeste " cu beton , in asteptarea inaugurarii pietei agroalimentare Zorilor . De asfalt nu mai sunt bani ???? Da pentru str. Pasteur au fost , nu ?
  Domnule Boc , va arata lumea cu degetul la televizor . Lasati in pace motiunea de cenzura . Sa se ocupe altii de ea . Ati vrut un oras ?Il aveti ! ACUM OCUPATI-VA DE EL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  str coastei (Sâmbătă, 27 septembrie 2008, 23:09)

  greta angela [anonim]

  buna seara sunt de pe str coastei nr 18 si as dori sa stiu cand se demoleaza ca tot asa se discuta noi avem contracte pe casa si am investit in ea neam facut si baie neam renovat casa si acuma stam cu frica ca tot se vorbeste de demolare va rog mult sami raspundeti o seara buna


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică