Din aceasta saptamana, sunt active trei fonduri de pensii facultative, administrate de ING Asigurari de Viata, Aviva Asigurari de Viata si Allianz Tiriac - Societate de Administrare a Pensiilor Private. Acestea au fost aprobate de Comisia de supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Fondurile de pensii sunt autorizate sa functioneze pe Pilonul III (cel al pensiilor facultative), iar legislatia impune ca banii colectati de la deponenti sa fie plasati in instrumente cu risc mediu.

Reprezentanta directorului general AVIVA, Lavinia Ionescu, spune ca riscul mediu al plasamentului reprezinta principalul avantaj al investitiei, castigul crescand in functie de suma pe care e dispus clientul sa o investeasca.

Despre oferta ING Asigurari de Viata, reprezentanta fondului Lavinia Neacsu spune ca aceasta iese in evidenta prin prima de contributie care este de 45 lei pe luna. Plata se poate face si prin angajator, alaturi de avantajul posibilitatii deducerii fiscale in limita sumei de 200 euro anual.

Integral in Banii Nostri

de Magda Mihaila