S.C. A5 Invest Caransebes, S.C. Grup Feroviar Roman si Al Arrab Contracting Company (Arabia Saudita) sunt cele trei firme ramase in competitia oficiala pentru privatizarea Electroputere Craiova. Din competitie au fost eliminati doi ofertanti - Vienna International Holding Bucuresti si Peeker Atomic Energy System Colorado.

Cine sunt concurentii

S.C. A5 Invest Caransebes face parte din consortiul de firme controlat de omul de afaceri Stefan Vuza. Compania ia parte si la procesul de privatizare a societatii Avioane Craiova.

S.C. Grup Feroviar Roman este o companie privata din domeniul transportului si serviciilor feroviare.

Al Arrab Contracting Company este una dintre companiile importante de constructii din Arabia Saudita, avand reprezentante in tot Orientul Mijlociu.

Comisia de negociere a hotarat eliminarea deoarece documentele de participare nu au indeplinit conditiile legale si cele din Dosarul de prezentare achizitionat.

Potrivit unui comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), comisia de privatizare negociaza cu toti cei trei ofertanti imbunatatirea ofertelor financiare si tehnice depuse, urmand ca ofertele finale, imbunatatite si irevocabile sa fie prezentate in jurul datei de 5 iunie.

Ulterior, comisia de negociere va aplica grila de punctaj prevazuta in Dosarul de prezentare pentru a stabili ofertantul castigator cu care se va negocia contractul de vanzare - cumparare de actiuni.

Istoricul Electroputere Craiova

Cele 78.009.632 actiuni ale ELECTROPUTERE S.A. Craiova reprezinta 62,82% din capitalul social si vor fi vandute prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile. Aceasta este cea de-a sasea lansare la privatizare a societatii craiovene, al carei principal obiect de activitate este productia de motoare, generatoare si transformatoare electrice.

Electroputere S.A. Craiova a fost fondata la 1 septembrie 1949, producand echipamente pentru domeniul energetic si transportul feroviar. In 1990 s-a divizat in 7 societati comerciale, iar in 1994 acestea s-au reunit in actualul holding SC Electroputere SA.

In prezent, Electroputere S.A. Craiova are in componenta patru divizii de productie (Aparataj electric, Masini electrice rotative, Transformatoare de putere si Vehicule feroviare si urbane), o divizie de Servicii generale si fabricile: Scule, dispozitive, verificatoare, Piese turnate si forjate, precum si Reparatii si modernizari de masini unelte si instalatii tehnologice.