In interviul acordat EurActiv.ro, Ruben Mohedano Brèthes vorbeste despre cele mai importante aspecte in scrierea si implementarea unui proiect. Tot el detaliaza cele trei criterii esentiale pentru stabilirea costurilor eligibile si, in fine, ofera un exemplu de esec in derularea unui proiect, extras din cazurile pe care le-a intalnit in decursul activitatii sale.

Expertul european a sustinut timp de doua zile un workshop, organizat de Scoala de Studii Academice Postuniversitare - IBR, denumit “Accesarea si utilizarea fondurilor structurale ale Uniunii Europene”.

Pe parcursul atelierului de lucru au fost prezentate aspecte generale ale programelor de finantare dar si detalii legate de documentatia necesara si conditii necesare pentru accesul la finantare.

Dintre chestiunile importante la care solicitantii trebuie sa fie foarte atenti Brèthes a amintit suma solicitata pentru finantare, care poate fi redusa de catre comitetul de evaluare.

De asemenea, in legatura cu proiectele care nu sunt finalizate in timpul stabilit, acesta a subliniat faptul ca solicitantii trebuie sa returneze suma primita, in plus, fiind obligati sa plateasca penalizari. “Nu am auzit de vreo companie care a esuat in realizarea proiectului si a reusit sa pastreze banii”, a spus expertul.

Carte de vizita:

• Ruben Mohedano Brèthes lucreaza de peste zece ani ca expert al Comisiei Europene.

• director/coordonator de studii si cercetare, responsabil comunicare audio-vizuala si responsabil piete publice, contracte si subventii in cadrul Comisiei Europene (1996-2007)

• director al companiei META Europe Consulting.