"Investitiile realizate in cele 12 companii romanesti prin intermediul FRPP au totalizat 44 de milioane de euro. FRPP a obtinut pentru investitorii sai un profit de peste 150% din investitia initiala,

afacerile fiind vandute cu o suma totala de 95 de milioane de euro", a declarat presedintele GED Capital Development, Enrique Centelles.

Cea mai profitabila investitie a fondului a fost, de departe, Sicomed, pentru care capitalul alocat initial a fost de 6,8 milioane de euro. GED a vandut participatia la producatorul de medicamente catre compania ceha Zentiva, pentru 41,6 milioane de euro.

O alta investitie care a generat un profit semnificativ a fost parcul de afaceri Iride, pentru care investitia intr-o participatie minoritara a fost de 3,7 milioane de euro, iar pretul de vanzare catre fondul austriac Immoeast a fost de 9,4 milioane de euro.

FRPP a investit, in 2000, 4,4 milioane de euro intr-o participatie la Continental, pe care a vandut-o actionarului majoritar, Radu Enache, cu zece milioane de euro.

Fondul a fost lansat in anul 1996 de catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, Agentia Nationala de Privatizare, ale caror responsabilitati au fost preluate ulterior de Agentia pentru IMM-uri, Uniunea Europeana si GED.

GED a lansat anul trecut un alt fond de investitii, care vizeaza piata romaneasca, cu o capitalizare de 150 de milioane de euro.

Integral in Gandul