Desi ne apropiem cu pasi repezi de perioada verii, piata de capital ofera in continuare satisfactii investitorilor. Printre evenimentele importante ale saptamanii trecute se numara vanzarea de titluri emise de Zentiva de catre fondul de investitii QVT Fund, vanzarea de Turbemcanica a unui pachet de 50% din actiunile sale catre General Electric.

Un alt eveniment este retragerea de la tranzactionare a companiei Carbid Fox Tarnaveni.

Pachetele importante schimbate pe Sicomed (piata regular) dar si pe segmentul deal-urilor au contribuit la o lichiditate sporita in aceasta saptamana, cu schimburi totale peste rulajul perioadei precedente. Totalul tranzactiilor pietei regular a castigat 35% in cele cinci sesiuni bursiere, acumulandu-se o valoare a schimburilor de 299,6 milioane lei.

De data aceasta sectorul SIF-urilor nu a mai reusit sa depaseasca un procent de 50% din tranzactiile pietei, asa cum ne obisnuise pana in prezent.

Indicii BET si BET-C au inchis saptamana pe maxime, insa indicii BET-FI si ROTX au atins valori maxime pe la jumatatea acestei perioade, cand BET-FI a inregistrat si un maxim istoric pentru acest an (72.948,04). Indicele BET(care cuprinde cele mai reprezentative 10 societati de la BVB), a castigat 2,43%, noua sa valoare situandu-se la 8.696,96 puncte.

Indicele BET-C (care cuprinde toate actiunile de la BVB) a consemnat o apreciere de 1,63%, noua valoare oprindu-se la nivelul de 5.939,12 puncte. Indicele BET-FI a un trend descendent de la jumatatea acestei saptamani, valoarea la care a inchis fiind la 70.955,49 lei.