Institutul Cultural Roman de la Stockholm va gazdui in ziua de 29 mai, ora 18.00, vernisajul expozitiei ”Viata in parc” a artistului suedez Tobias Sj?berg, informeaza un comunicat al ICR. Expozitia consta intr-o serie de picturi inspirate de vizita artistului in Romania in toamna anului 2004.

Tablourile nu redau un spatiu geografic bine definit, ci suprapun fragmente de amintiri legate de parcurile din Bucuresti peste peisaje suedeze romantice, creand astfel un spatiu fictiv in care privitorul ar putea sa gaseasca indicii din propriul trecut. Expozitia va putea fi vizitata la galeria de arta a ICR Stockholm pana pe 19 august.

Tobias Sj?berg si-a terminat studiile de arta la Goldsmiths University din Londra in 2005. Artistul lucreaza cel mai adesea site-specific si in perioada 2006-2007 a colaborat in special cu Centrul de Arta Tensta din Stockholm, pentru care a realizat numeroase proiecte, precum seria de lucrari video ”Aha-experiences” sau expozitia ”Collection 2.07”.

La Bienala de la Venetia din acest an el va fi unul dintre artistii ce vor reprezenta Centrul de Arta Tensta in cadrul expozitiei ”16304 Venetia 07”.