Grupul Dubai International Financial Centre ar putea lansa o contra-oferta pentru grupul bursier nord-european OMX, dupa ce saptamana trecuta Nasdaq Stock Market a anuntat ca va achizitiona OMX pentru 3,7 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Dubai International Financial Centre, o companie detinuta de Bursa din Dubai, a angajat banca britanica de investitii HSBC Holdings drept consilier in cadrul acestei actiuni de preluare, a anuntat cotidianul londonez Sunday Times.

Niclas Lilja, purtatorul de cuvant al OMX, a refuzat sa comenteze aceasta informatie, insa a spus ca membrii conducerii OMX si Nasdaq isi mentin hotararea de a fuziona.

Directorul executiv al Dubai International Financial Exchange si fostul directorul executiv al OMX, Per Larsson, nu a vrut nici el sa comenteze intentia grupului pe care il conduce.

Operatorul bursier Nasdaq a anuntat vineri lansarea unei oferte de preluare a grupului OMX. Daca fuziunea va avea loc, actionarii Nasdaq vor detine aproximativ 72% din noua companie, ce va avea o capitalizare pe piata de aproximativ 7,1 miliarde dolari.

Potrivit Reuters, Nasdaq este al doilea cel mai mare grup bursier din lume, dupa NYSE, in tmp ce OMX ocupa locul 11.