Mobexpert va investi 28 de milioane de euro pentru a reloca cele patru fabrici de mobila detinute la Tirgu-Mures intr-un parc industrial in afara orasului, precum si pentru a moderniza unitatile de productie, a anuntat producatorul. Activitatile de productie si logistica vor fi relocate in noul parc industrial, aflat la 15 kilometri de oras.

Noile spatii vor fi operationale in decurs de un an, se arata intr-un comunicat al companiei. Relocarea productiei in noile spatii va presupune transferarea unei parti a liniilor de productie din vechile fabrici, precum si echiparea cu tehnologie noua, importata din Germania si Italia.

„Decizia de a investi a fost luata pentru a putea asigura cresterea la nivelul productiei si pentru mentinerea standardelor inalte de calitate. Pina in anul 2011, estimam o crestere cu peste 50% a productivitatii, corelata cu o crestere de aproximativ 50% a productiei la cele patru fabrici“, a declarat presedintele Mobexpert, Dan Sucu.

Finalizarea lucrarilor la doua dintre noile spatii de productie si realizarea a aproximativ 90% din lucrarile pentru platforma logistica sint planificate pina la sfirsitul lui 2007. Proiectul va fi incheiat in totalitate in vara anului 2008.

Cotidianul