Kia Picanto a suferit o operatie de facelift. Masina cu noua infatisare va ajunge in showroom-uri in vara lui 2007. Kia Picanto va face insa cunostiinta cu publicul european mult mai devreme, pe 7 iunie la show-ul auto de la Barcelona. Noua abordare a designului exterior este mai apropiata de modelul european al masinilor de clasa mica, cu forme mult mai rotunde.

Kia Picanto a castigat 4 cm in lungime datorita supradimensionarii ambelor bare. Grila fata este imprumutata de la fratele sau mai mare, modelul Cee’d, iar farurile au fost rotunjite, acelasi tratament fiind aplicat si stopurilor, care acum sunt mai proeminente.

Gratie acestor tuse de design, Picanto este un mini mai agresiv decat modelul precedent, fapt ce ii va conferi un avantaj in incercarea de pozitionare catre segmentul tanar din mediul urban.

Un alt punct forte al Kia Picantio sunt motorizarile de mic litraj - neschimbate inca - de 1.0 litri si 1.3 litri. Probabil ca un diesel de capacitate similara ar face din noul Picanto o varianta greu de omis pe segmentul masinilor mici.

integral in StiriAuto.ro