Curierul National

Conditii mai relaxate in obtinerea unui credit?

de     Curierul National
Marţi, 29 mai 2007, 0:00


Dupa multe controverse si profetii, prima banca a primit validarea BNR pentru acordarea creditelor in conditii mai relaxate.
Alpha Bank acorda deja produse de creditare adaptate profilului de risc al clientului, reducand avansul minim solicitat in cazul creditelor imobiliare/ipotecare Alpha Housing, precum si cresterea gradului maxim de indatorare.
Avansul standard s-a redus de la 25% la 15% pentru creditele Alpha Housing. Parametrii flexibili actuali permit chiar scaderea acestuia sub pragul de 15%. Astfel, in conditiile in care valoarea evaluata a imobilului este mai mare decat valoarea sa de achizitie, avansul necesar acordarii creditului poate ajunge pana la 0%.
In cazul creditelor de investitii imobiliare, avansul minim este de 15%, respectiv 25% pentru teren fara obligatia de a construi, nerezidenti, cetateni romani care lucreaza in strainatate, a 3-a proprietate.

Acesta poate fi redus proportional pana la 0%, insa numai dupa verificarea de catre banca a raportului de evaluare a garantiei sau in cazul in care clientul furnizeaza garantii imobiliare suplimentare.
Gradul maxim de indatorare creste de la 35% la 55% sau chiar la 65% pentru venituri de peste 1.500 euro.
Concret, pentru o valoare a imobilului de 100.000 euro, in functie de avansul solicitat si gradul maxim de indatorare, este calculat venitul net necesar. (tabel)
Un alt exemplu este acela ca un solicitant cu salariu de 1.500 euro (5.200 RON) isi putea permite un credit ipotecar in valoare de 62.000 euro pe 25 ani, cu o rata lunara de 396 euro.
In prezent, cu 1.500 euro venit net, luandu-se in considerare 65% maxima indatorare, poate obtine maximum 115.000 euro cu o rata lunara de 735 euro, aproape dublu.
De mentionat faptul ca aceste modificari aplicate nu vor influenta in niciun fel nivelul DAE, ci numai accesul la o valoare mai mare, aproape dubla, a creditului pe baza aceluiasi venit net.
Trebuie tinut seama si de faptul ca banca va scadea din venitul lunar o suma pentru cheltuieli de subzistenta, in functie de numarul membrilor de familie, de 245 RON/membru de familie, apoi va fi calculat gradul maxim de indatorare.
Foarte important este ca solicitantii de credit sa se informeze in detaliu asupra ofertelor tuturor bancilor si, odata ajunsi in fata ofiterului de credit, sa puna cat mai multe intrebari, sa isi lamureasca pentru propriul interes cat mai multe detalii.
integral in Curierul National


56 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică