Ericsson a anuntat, marti, extinderea pe piata din Romania prin deschiderea, in luna iulie a acestui an, a unui Centru avansat de Servicii Globale in Bucuresti, care va servi atat pietei locale, cat si celei globale. Potrivit unui comunicat de presa al companiei, Centrul va avea la inceput 200 de angajati dintre care majoritatea vor fi tineri absolventi romani.

Reprezentantii Ericsson au anuntat ca se vor intalni cu primul ministru, Calin Popescu Tariceanu pentru a confirma decizia Ericsson de a-si extinde operatiunile in Romania.

La deschiderea centrului va fi prezent si ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, iar in cadrul ceremoniei Ericsson si ARIS vor semna o scrisoare de intentie menita sa recunoasca colaborarea viitoare dintre Guvernul Romaniei si Ericsson, in privinta dezvoltarii Centrului de Servicii Globale in Romania.

O alta scrisoare de intentie va fi semnata intre Ericsson si Universitatea Politehnica Bucuresti, pentru a pune bazele unei colaborari intre cele doua institutii: stagii de practica pentru studenti, burse, programe de cercetare sunt doar cateva dintre elementele parteneriatului.

“Suntem mandri sa anuntam deschiderea unui Centru de Servicii Globale in regiune. Centrul intareste inca o data prezenta noastra in Sud-Estul Europei si angajamentul fata de clientii nostri. Ericsson are mai mult de 3600 de angajati in regiune, din care aproximativ 2000 sunt dedicati serviciilor”, a declarat Cesare Avenia, seful operatiunilor Ericsson din Sud-Estul Europei.

Din cei 24.000 de angajati ai companiei la nivel mondial, 6500 de profesionisti lucreaza in centre similare. Prin deschiderea acestui nou centru, in Bucuresti, Ericsson ajunge sa detina in prezent 20 de centre de servicii globale la nivel international.