Autoritatile si institutiile publice au obligatia de a pune la dispozitia persoanelor interesate contractele de privatizare, pentru consultare. Decizia a fost luata, marti, in Camera Deputatilor, care este si for decizional. Proiectul a fost propus de senatorul PD Marius Marinescu. Propunerea a fost votata de 196 de deputati, inregistrandu-se doar sase abtineri. Legea a fost adoptata si de Senat, la mijlocul lunii aprilie.

Textul se refera la completarea legii privind liberul acces la informatiile de interes public, in sensul obligarii autoritatilor si institutiilor publice de a pune la dispozitia persoanelor interesate contractele de privatizare, pentru consultare, la sediul acestora sau pe internet.

Si Guvernul a sustinut textul, dar cu precizarea ca un numar important de clauze contractuale intra sub incidenta secretului comercial.

La sfarsitul anului trecut, presedintele Basescu a cerut in CSAT ministerului Economiei, condus pe atunci de Codrut Seres desecretizarea contractelor de privatizare a unitatilor energetice.