DNA: In cazul Verestoy sunt doar cercetari preliminare

Attila Verestoy, acuzat ca ar fi castigat 10 milioane de euro in 19 minute, pe Bursa, "la pont"

de I.B, D.G, A.M.     HotNews.ro
Miercuri, 30 mai 2007, 0:00

Foto: DGP / HotNews.ro
Documente:
Cererea lui Tulus
(30.05.2007) JPG
Comunicat DNA
(29.05.2007) DOC

Senatorul UDMR, Attila Verestoy, ar fi castigat la Bursa 10 milioane de euro in numai 19 minute in sedinta de tranzactionare de pe 28.03.2006. Numai ca Verestoy este acuzat ca i-ar fi castigat ilegal, "la pont".

Senatorul Ioan Corodan spune ca presedintele BVB ar fi trebuit sa opreasca acea tranzactionare deoarece in Parlament se vota legea SIF-urilor ce influenta in mod direct tranzactionarea, iar Verestoy ar fi profitat de acest lucru cunoscand varianta finala a legii ce urma sa fie adoptata.

Astfel, Verestoy s-a folosit de informatiile obtinute prin natura functiei, a vandut cand titlurile se tranzactionau la un pret bun si a cumparat dupa ce acestea au scazut cu 9%, scadere datorata legii adoptate in Parlament.

Senatorul Corodan a sesizat CNVM si Ministerul Justitiei in acest caz. Presedintele BVB, Stere Farmache, respinge acuzatiile si zice ca totul s-a desfasurat corect si transparent, transmite TVR.

Senatorul UDMR, Attilla Verestoy, a declarat pentru TVR, ca el tranzactioneaza zilnic astfel de titluri, ca informatiile erau publice si nici macar nu a fost in Parlament cand s-a votat legea SIF-urilor.

Articolul 25, alin. 1 din regulamentul bursier prevede ca Bursa se supenda doar atunci cand se cere mentinerea unei piete ordonate, echitabitele si transparente.

Procurorii vor sa-i identifice pe toti ce care au tranzactionat la Bursa in acel moment si ar fi putut avea informatii din interior, adica au jucat "la pont".

Analistul bursier Cristian Sima a declarat pentru HotNews.ro ca suma vehiculata nu are nicio baza reala si ca sedinta de tranzactionare nu trebuia suspendata.

"Intreaga suma tranzactionata in acea zi a fost undeva in jurul a 8 milioane de euro, iar senatorul UDMR nu ar fi putut castiga atunci mai mult de 20-30 de mii de euro in urma vanzarii si a recumpararii".

Cristian Sima spune insa, ca pentru a se evita astfel de situatii, in Franta si Italia, cei care devin parlamentari trebuie sa-si vanda actiunile neavand dreaptul sa mai joace pe Bursa.

El a dat drept exemplu cazul fostului premier francez, Baladure, si pe cel al magnatului italian, Silvio Berlusconi, care si-a vandut Mediasetul cu 4 miliararde de euro in momentul in care a intrat in Parlamentul italian.

DNA: In cazul Verestoy sunt doar cercetari preliminare

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat, marti, ca Biroul Permanent al Senatului a primit din partea procurorului Sectiei a II-a a DNA, Doru Florin Tulus, o solicitare prin care cerea date privind modul in care senatorul UDMR, Verestoy Attila, a votat o lege.

Membrii conducerii Senatului considera ca solicitarea procurorului reprezinta un abuz in serviciu si intentioneaza sa se adreseze CSM in acest caz. Ministrul Justitiei i-a cerut in urma cu trei saptamani demisia procurorului Tulus pe motiv de ineficienta.
Intr-un comunicat DNA se arata ca membrii Parlamentului nu pot fi trasi la raspundere penala pentru voturile exprimate in exercitarea mandatului: „Prin urmare, este evident ca procurorii DNA nu au formulat nicio cerere catre Senatul Romaniei prin care sa solicite date privind modul in care senatorul UDMR Verestoy Attila a votat un proiect de lege.
UPDATE: DNA a comunicat miercuri ca nu a fost declansata urmarirea penala a senatorului UDMR Verestoy Attila, ci ca este vorba de unele cercetari preliminare. Conducerea celor doua camere legislative intentioneaza sa sesizeze CSM si Parchetul General cu privire la demersul procurorului DNA, acuzandu-l ca si-a depasit atributiile.
Membrii conducerii Senatului considera ca solicitarea procurorului reprezinta un abuz in serviciu si intentioneaza sa se adreseze CSM in acest caz.

Se pare ca procurorul Doru Tulus ar fi cerut informatii despre votul senatorului Verestoy Attila in privinta legii SIF-urilor.

Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu a cerut, in 8 mai, revocarea procurorului Doru Tulus. Cererea, adresata presedintelui interimar Nicolae Vacaroiu, se bazeaza pe trei “capete de acuzare”: exercitarea necorespunzatoare a atributiilor manageriale, lipsa aptitudinilor manageriale si carentele de comportament si comunicare in relatia cu ceilalti procurori si cu justitiabilii.

Dezbaterile au fost atunci amanate pentru ca Tulus care a cerut timp pentru a se informa in legatura cu motivele invocate pentru demiterea sa.

Cererea de revocare a procurorului Tulus, care instrumenta dosarele mai multor politicieni, a starnit imediat un val de reactii pe scena politica. Iar seful DNA, Daniel Morar, a anuntat ca va depune o plangere la Consiliul Superior al Magistraturii, in care il acuza pe ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu de imixtiune in actul de justitie.

Replica DNA

Intr-un comunicat DNA se arata ca membrii Parlamentului nu pot fi trasi la raspundere penala pentru voturile exprimate in exercitarea mandatului: „Prin urmare, este evident ca procurorii DNA nu au formulat nicio cerere catre Senatul Romaniei prin care sa solicite date privind modul in care senatorul UDMR Verestoy Attila a votat un proiect de lege’.

In comunicatul DNA se mai precizeaza „ca a existat o solicitare catre Senatul Romaniei in care s-a cerut secretarului general al acestei Camere sa comunice procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie daca senatorul UDMR Verestoy Attila a participat la dezbaterile finale prin care a fost aprobata OG 41/2005 care stabileste pragul maxim de detinere de 1 % la Societatile de Investitii

Financiare (SIF). De asemenea, Directia Nationala Anticoruptie a solicitat in copie certificata procesul verbal al dezbaterilor”.


1585 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  F. tare, domnu` Vacaroiu (Marţi, 29 mai 2007, 17:17)

  Rin Tin Tin [anonim]

  Ati prezentat si docomentu? Sau ne bazam pe zvonuri din piatza?
 • 0 (0 voturi)    
  abuz? (Marţi, 29 mai 2007, 17:21)

  andrei [anonim]

  cum adica abuz in serviciu. daca votul nu era secret, oricine poate cere aceasta informatie. nu e un secret, e o informatie de interes public.
 • 0 (0 voturi)    
  Egalitatea (Marţi, 29 mai 2007, 17:24)

  CFG [anonim]

  Unii oameni sunt mai egali decit altii.

  Daca cumva un senator face trafic de influenta, el nu va fi judecat pentru asa ceva.

  Daca un senator voteaza de doua ori, va fi judecat diferit de un muritor de rand - respectiv nu suporta consecintele aceleiasi legi ca si cei cu care ar trebui sa fie egali.

  Desi in actuala Constitutie este prevazuta egalitatea in fata legii, aceasta este pentru ... prostime (sau pulime, cum a spus cineva)
 • 0 (0 voturi)    
  Vacaroiu despre procurorul Tulus (Marţi, 29 mai 2007, 17:32)

  nicu [anonim]

  Interesant !!!! Cand a cerut informatiile de care anunta acum Vacaroiu ? Mie mi se pare cusuta cu ata alba aceasta declaratie. Intai il condamnam si apoi ii inventam motive. Bravo Tov Vacaroiu ca pe vremea trecuta. Curat constitutional.
 • 0 (0 voturi)    
  Abuz in functie (Marţi, 29 mai 2007, 17:32)

  radu [anonim]

  Dl. Vacaroiu ar trebui demis pentru obstructionarea justitiei, intrucit refuza sa puna la dispozitia organelor de ancheta o informatie de interes public. Este oare si o forma de complictate?
 • 0 (0 voturi)    
  Vacaroiu (Marţi, 29 mai 2007, 17:32)

  Peter Badesco [anonim]

  Ca de obicei domnul Vacaroiu asuma ceva ce nu stie ,...asteapta explicatiile mai intai si pe urma poti face comentarii pe fond ,...desteptule.
 • 0 (0 voturi)    
  de ce abuz? (Marţi, 29 mai 2007, 17:35)

  gabriel [anonim]

  doar ca nu le convine lor? si eu sunt curios cum a votat attila cherestoy
 • 0 (0 voturi)    
  Senatori mafioti, asta sunteti (Marţi, 29 mai 2007, 17:35)

  Canadezul [anonim]

  De unde si pana unde mafiotii drakului votul din parlament trebuie sa fie secret? Ca sa nu se vada cum isi apara anumite interese mafiote?
  In Canada orice alegator poata sa vada, pe internet , tot ce s-a discutat la sedinta parlamentului, pot sa vada online cum au votat parlamentarii. In fond pentru ce sa fie votul secret, ca sa-si ascunda mojiciile?
 • 0 (0 voturi)    
  lol (Marţi, 29 mai 2007, 17:49)

  Rontzaila [anonim]

  e haios cat de prosti ne cred astia. adica ei vor sa ne faca sa credem ca tulus a cerut biroului permanent al senatului o chestie ilegala si ca atare trebuie demis. pe tulus vad ca vor sa-l scoata si mai prost decat ne cred ei pe noi.
  daca un procuror s-ar apuca sa incalce legea sigur ar face-o mai voalat, si nu in mod oficial, prin cereri semnate :).
 • 0 (0 voturi)    
  VOT UNINOMINAL PUR PENTRU ALEGERILE PARLAMENTARE, VOT PUBLIC IN PARLAMENT (Marţi, 29 mai 2007, 18:04)

  Canadezul [anonim]

  Magarii din parlament ne pregatesc o lege a votului uninominal care este un mare kkt. Cica sa votam ordinea de pe lista.
  NU TREBUIE ACCEPTAT ASA CEVA.
  Parlamentarii trebuie alesi in mod direct, exact asa cum este ales presedintele si nu trebuie neaparat sa faca parte din vre-un partid politic. Doar asa se va curata clasa politica.
  Votul din parlament trebuie facut public si sa fie accesibil online de fiecare alegator.
  Ar trebuie introdus si votul prin corespondenta dar pentru asta ar trebui investite vreo cateva zeci de milioane de dolari pentru dotari intr-un sistem informatic.
  Porcii au cheltuit sute de milioane de dolari pe rahaturi dar nu au cheltuit nimic ca sa se puna la punct un sistem de votare care sa elimine posibilitatea falsificarii. Au tiparit niste carnete de alegatori pentru care cineva a luat zeci de milioane de dolari dar care nu sunt utile deloc.
  S-ar fi putut face foarte simplu un card de plastic asa cum sunt cardurile de banca , cu codul numeric personal in forma de barcode.
  Cu un singur computer si un barcode scanner pe secite de votare votarea ar merge mult mai repede si s-ar elimina riscul votului dublu. Desigur ca trebuie sa existe o baza de date centrala la care sa fie conectate toate sectiile de votare dar asta e o chestie foarte simpla si posibila datorita internetului.
  In felul asta se poate vedea foarte clar si daca cineva 'binevoitor' a mai introdus voturi in plus in urne (comparand numarul de votanti pe baza cartilor de alegator scanate cu numarul de voturi exprimate, bazate pe nr buletinelor de vot)
 • 0 (0 voturi)    
  Aberant (Marţi, 29 mai 2007, 18:13)

  sile [anonim]

  Cautand pe net poti gasi cum a votat fiecare senator/reprezentant din SUA vizavi de ORICE lege (Apropo, la ei se voteaza uninominal). Iar la noi sa intrebi despre asa ceva e 'abuz in functie'?
  Cum ar trebui sa probeze un procuror un trafic de influenta daca nu poate verifica actiunile invinuitului?
 • 0 (0 voturi)    
  Cu doua viteze (Marţi, 29 mai 2007, 18:37)

  Andreea [anonim]

  Ati bagat de seama cum a fost judecata astazi la tribunal contestatia lui Voiculescu impotriva deciziei CNSAS, decizie prin care se constatase ca facut politie politica? S-a dat un nou termen, de trei saptamani pare-mi-se. Mona Musca cred ca are de ce sa fie suparata, in cazul ei judecatorii au fost mult mai prompti. De ce oare ? In acest tempo cu doua viteze este din ce in ce mai clar ca nu vom afla niciodata mai nimic despre personajele cu greutate din viata economica si politica. Cat despre eventualele sanctiuni ce le-ar putea primi, nici nu e cazul sa mai vorbim.
 • 0 (0 voturi)    
  va dati seama ca (Marţi, 29 mai 2007, 19:46)

  x1 [anonim]

  vacaroiu si inca vreo citeva sute de politicieni sint imbibati ca o sugativa de mentalitati comuniste si securistice, de care numai moartea biologica ii scapa?!

  asta este marea problema si sugativele d'aia Nu vor alegeri pe baza votului uninominal pentru ca stiu ca NU vor fi ales in vecii vecilor, amin.

  dar tupeul, nerushinarea, aroganta ramin in aceste sugative chiar mai tinere, de ce sa nu fim de acord cu asta , tip bogdan olteanu, corlatean etc, imbibati si ei de comunism
 • 0 (0 voturi)    
  Parerea mea (Marţi, 29 mai 2007, 20:47)

  adrian [anonim]

  Domnule Vacaroiu, imi este foarte greu sa cred ca sunteti atat de naiv sa apreciati solicitarea procurorului de a afla pozitia exprimata de Verestoy Atila fata de o propunere legislativa drept imixtiune politica sau abuz.
  In ziua de ASTAZI normal ar fii ca Site-ul parlamentului sa gazduiasca o agenda zilnica detaliata privind activitatea parlamentara desfasurata de senatori/deputati. Aceasta agenda ar trebui sa cuprinda arhive cu inregistrari video /stenograme de sedinta care sa redea fidel activitatea parlamentara zilnica atat in comisiile de specialitate cat si in plen.
  Am dori sa functioneze justitia dar pana la usa Parlamentului-Guvernului si Presedintiei. Pentru ca de aici incepe imunitatea prost inteleasa.
  Domnule Vacaroiu incercati sa fiti din cand in cand mai mult om si mai putin slujbasul unui curent de opinie incredintat ca sarcina pe linie de partid sau interese.
 • 0 (0 voturi)    
  pentru #12 (Marţi, 29 mai 2007, 20:50)

  Anonim [anonim]

  Ce sa-i faci frate, dupa ce a plecat Monica Macovei toti judecatorii din Romania au devenit corupti...
  Dragule, nu exista un timp standard pentru un proces sau pentru luarea unei decizii.
  Ti-a trecut ca, poate in cazul Monicai Macovei dovezile au fost mai clare.
  Ce importanta are, eu stiu ca si Macovei si Basescu si Voiculescu sunt niste securisti si turnatori la securitate.
  Tu ai nevoie de decizia instantei pentru a fi sigur de asta?
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru #10 (Marţi, 29 mai 2007, 21:02)

  Anonim [anonim]

  "Parlamentarii trebuie alesi in mod direct" -- ai perfecta dreptate, sunt convins ca domnul Basescu, marele CAMPION al votului uninominal isi va sfatui parlamentarii din PD si PLD sa demisioneze din aceste partide pentru a se inscrie ca si candidati independeti, ca sa fie alesi in mod direct de popor; dupa ce intra in parlament ca si parlamentari independeti (alesi practic uninominal, nu?) acestia vor intra in PD si PLD.
  Esti la fel de convins ca si mine ca asta va face domnul Presedinte in fata acestei struto-camile de vot uninominal, nu? (doar se declara adept al votului uninominal (ce ti-e si cu razgandeala asta, acum cativa ani spunea ca e o prostie)).


  "S-ar fi putut face foarte simplu un card de plastic asa cum sunt cardurile de banca , cu codul numeric personal in forma de barcode." -- ai dreptate, dar sper ca te REZUMI la inregistrarea PERSOANELOR care au votat si NU la votarea electronica (youtube-ul e plin de exemple despre cat de usor se fraudeaza voturile electronice).
 • 0 (0 voturi)    
  Incredibil (Marţi, 29 mai 2007, 22:21)

  laur [anonim]

  Sunt absolut incredibili
 • 0 (0 voturi)    
  Mesajul Vacaroian (Marţi, 29 mai 2007, 22:33)

  Dan [anonim]

  este: mai udemeristilor, stati, nu puneti botul la eventuale propuneri ale PD sau altii, scutul impotriva justitiei se face cu noi, coalitia anti-base.
 • 0 (0 voturi)    
  Statistica (Miercuri, 30 mai 2007, 9:09)

  Dan [anonim]

  Ce legatura are modul cum a votat un parlamentar cu procuratura?
  Daca nu ma insel, un parlamentar nu raspunde vis-a-vis de actiunile sale politice (nu numai in Romania, ci peste tot in lume)si atunci, intreb ce treba are procuratura cu asta?
  Nu cred ca procuratura face statistici.......
 • 0 (0 voturi)    
  Un punct de vedere... (Miercuri, 30 mai 2007, 10:36)

  sorin [anonim]

  Parerea mea este ca multi dintre noi plecam de la premisa ca toti parlamentarii sunt corupti, extrapoland, toata clasa politica este corupta, mai putin unii, care, orice s-ar afla despre ei, acestia totusi sunt corecti si drepti. Ma rog, este dreptul nostru de a avea orice fel de parere. Ceea ce este grav insa, este faptul ca si justitia aplica aceeasi regula, cu toate ca aici este foarte clar stipulat faptul ca orice persoana beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.

  Ceea ce se intampla acum la nivelul procuraturii este departe de a ne da motive ca aceasta ar fi independenta si ca ar lupta intr-adevar impotriva coruptiei. In unele cazuri, ca si cel prezentat in acest articol, se pleaca direct de la faptul ca persoana in cauza ar fi vinovata fara a avea probe reale in acest sens, iar in timpul anchetei se "fabrica" tot felul de probe, dar care nu vor avea nici un suport in fata instantei judecatoresti. Pai ce proba e asta ca respectivul a votat pro sau contra cu privire la respectivul prag la SIF-uri ? Ce ilegalitate a comis votand ori pro ori contra ? Este dreptul fiecarui om sa voteze cum crede de cuvinta. Iata de ce atunci cand acest dosar ajunge in fata instantei judecatoresti, iar acuzatul este gasit nevinovat ne miram si spunem ca procurorii si-au facut treaba, dar ca judecatorii sunt corupti (apropo, cine a mai spus acelasi lucru ?). In acelasi timp exista anchete in care s-au cules probe mai mult decat clare, dar care nu se inainteaza, sau mai mult, se da verdict de neinceperea urmarii penale. Daca v-ati uita pe o statistica sunt o multime de astfel de verdicte iar Comisia Europeana ne critica dur pt asta.

  Ceea ce vreau sa sugerez este ca intotdeauna este bine sa privim problema din mai multe unghiuri, altfel vom cadea intr-o capcana, care s-ar putea intoarce impotriva noastra la un moment dat.
 • 0 (0 voturi)    
  @nr 15 (Miercuri, 30 mai 2007, 11:02)

  gigi [anonim]

  #12 vb de Mona Musca, nu de Monica Macovei. se vede ca auzi si tu niste nume acolo si ii faci pe toti comunisti si securisti, ca asa e mai usor. pe Macovei o cunosc si personal, si stiu ca e o persoana de exceptie. si daca ai sti macar legile pe care le-a dat si tot ce a facut pentru justitia romaneasca, ti-ai da seama ca vorbesti prostii. vai de steaua voastra, astia care va lasati dusi de amalgamul de acuzatii si injuraturi pe care le plaseaza coruptii, tocmai ca sa creeze impresia ca ei sunt "mielusei" pe langa altii. analizati frate ce face fiecare om, nu ce spun toti cretinii ca face.
 • 0 (0 voturi)    
  pt Anonim (?!?) #15 (Miercuri, 30 mai 2007, 11:13)

  Clau [anonim]

  V ezi ca te incurci in nume. La memoria lipsa pe care o ai nici nu mai mai mir ca faci un talmesh balmesh. Doamna de la #12 vorbea de Mona Musca. Nu de Macovei. Sau esti la fel de sigur ca Mona Musca si Monica Macovei sunt una si aceiasi ?
  Deh, ti-au dat ordin sa-i amesteci pe toti, il executi mai bine decat sperau sefii. Felicitari.
 • 0 (0 voturi)    
  avem dreptul sa stim (Miercuri, 30 mai 2007, 13:58)

  cetatean [anonim]

  fiecare roman are dreptul sa stie cum a votat fiecare dintre alesi fiecare lege. in congressul statelor unite se publica instantaneu fiecare vot. este vorba de transparenta - un concept nu prea gustat se pare de verestoy...
 • 0 (0 voturi)    
  Un alt punct de vedere ... (@20) (Miercuri, 30 mai 2007, 14:47)

  olandezu [anonim]

  Domnule Sorin, tare faina argumentatie. Din pacate insa, premizele de la baza ei sunt false...
  In afara de Vacaroiu si de dumneavoastra, cine spune ca votul dat de senator este proba a DNA?! Mai mult, unde vedeti in cererea DNA solicitarea de a se dezvalui cum a votat Verestoy?
 • 0 (0 voturi)    
  nedumerire (Miercuri, 30 mai 2007, 14:50)

  pesedistu' care nu doarme [anonim]

  sunt un pic nedumerit .
  sedintele parlamentului nu sunt publice ?
  parlamentul nu este obligat sa colaboreze la infaptuirea legii in Romania ? si daca nu de ceee ?
  mi se pare mie sau procurorul a cerut intradevar o copie a procesului verbal de sedinta si nu o notificare privind modul in care a votat Attila ?
  dak si un pesedist isi da seama ca ceva nu e in regula ......:D
 • 0 (0 voturi)    
  cititi atenti (Miercuri, 30 mai 2007, 15:58)

  marius [anonim]

  Ma baieti, voi nu vedeti ca aparatorul legii solicita Camerei deputatilor informatii privind dezbaterile din senat. De ce nu cere ministerului apararii date despre agricultura sau medicina?
  Ca nu stie ca dezbaterile nu au avut loc in senat e mai putin important, important e ca lupta pentru pace (sau pentru Rrromania, dreptate, fratie, etc.)
  Cum dumnezeu ajung pe functii importante astfel de oameni, care nu stiu pe ce lume se afla si mai si sunt platiti cu mii de Euro pe luna, pentru ca prostia lor sa nu poata fi cumparata.
 • 0 (0 voturi)    
  @24 (Miercuri, 30 mai 2007, 16:30)

  sorin [anonim]

  In comunicatul DNA se spune: "Este adevarat ca a existat o solicitare catre Senatul Romaniei in care s-a cerut secretarului general al acestei Camere sa comunice procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie daca senatorul UDMR Verestoy Attila a participat la dezbaterile finale prin care a fost aprobata OG 41/2005 care stabileste pragul maxim de detinere de 1 % la Societatile de Investitii Financiare (SIF). De asemenea, Directia Nationala Anticoruptie a solicitat in copie certificata procesul verbal al dezbaterilor".

  Procesul verbal al dezabaterilor ar trebui sa contina numele tuturor celor prezenti si felul cum au votat. Intr-adevar, atat in comunicatul DNA cat si in cererea procurorului, nu se precizeaza foarte exact pt ce au fost cerute respectivele copii. Dar la ce altceva le-ar putea folosi daca nu la consituirea unor probe ? Pe de alta parte, iarasi nu pot sa nu remarc faptul ca sesizarea a fost facuta catre DNA pe 3 aprilie 2006, iar DNA abia acum incearca sa investigheze cazul.
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru #21, #22 (Miercuri, 30 mai 2007, 18:26)

  Anonim [anonim]

  Ma baieti ma, eu stiu ca aveti mule mesaje in norma de postat, dar cititi mai cu atentie mai baieti....
  Am spus ca dupa ce a plecat Monica Macovei (stit voi, aia de era ministrul justitiei -- justitie + judecatori, suna vreun clopotel?!?) toti judecatorii au devenit corupti.
  Deci sa va explic umor fin (stiu ca din cauza numarului mare de mesaje postate pe zi (fisa postului dumneavoastra de la SRI) stati mai prost la partea asta cu finetea) -- persoana respectiva a spus ca in cazul Monei Musca s-au pronuntat foarte repede judecatorii; eu am spus ca dupa ce a plecat Monica Macovei (vedeti, confuzia ati facut-o voi), judecatorii au devenit lenesi si corupti si in cazul Voiculescu tot tergiverseaza.
 • 0 (0 voturi)    
  Asta da "broker"....!! (Miercuri, 30 mai 2007, 20:11)

  barykelo [anonim]

  Asta da broker.. Oare as putea sa-mi deschid si eu un cont la el ? Verestolyyyy , cu ce comision lucrezi tu oare?:)
 • 0 (0 voturi)    
  Clarificari (Miercuri, 30 mai 2007, 20:22)

  bogdan [anonim]

  O sa incerc sa va explic despre ce este vorba in acest articol (si sunt foart mirat ca cei de la hotnews nu au facut acest lucru in mod cat mai clar).

  Conform legilor tranzactiilor pe bursa este ABSOLUT INTERZIS sa actionezi (sa cumperi sau sa vinzi) daca detii informatii care inca nu sunt publice si care pot influenta actiunile unei companii (in cazul de fata SIF). Nerespectarea acestei norme este echivalentul crimei cu premeditare in domeniul financiar si se pedepseste cu ani grei de puscarie in Vest.

  Ceea ce a incercat DNA-ul sa obtina prin aceasta cerere (PROCESUL VERBAL al discutiilor pentru OG 41/2005) este o DOVADA CLARA ca senatorul Attila Verestoy stia continutul ordonantei inainte de a fi facut public si ca a actinat pe bursa in conformitate cu aceasta informatie!

  Cererea nu are nici o legatura cu modul in care a votat Attila Verestoy chiar daca pe respectivul proces verbal apare si cum a votat fiecare senator.

  Aici hotnews trebuie sa vina cu cateva completari de genul:
  - cand a fost adoptata OG 41/2005 (data si ora exacta).
  - cand a fost facuta publica OG 41/2005 (probabil cand a fost publicata in Monitorul Oficial).
  - cand a facut tranzactia respectiva Attila Verestoy.
 • 0 (0 voturi)    
  mincinosiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii (Miercuri, 30 mai 2007, 20:47)

  BOKER [anonim]

  Valoarea totala a tranzactiilor din 28.03.2006 a fost de 47,6 milioane RON echivalentul a 13,5 milioane euro, date care se pot verifica. La o asemenea valoare de tranzactie cam greu se poate castiga 10 mil euro. hai ca a-ti facut o gluma buna....o fi castigat omu, da nici chiar ata...:))))
 • 0 (0 voturi)    
  @27 (Miercuri, 30 mai 2007, 21:06)

  Andi [anonim]

  In acelasi timp procesul verbal al dezbaterilor contine informatii legate de forma finala a legii, informatii care ar fi putut folosite pentru a influienta bursa. Votul lui Verestoy e irelevant. Informatia conteaza! Chestia cu votul e numai praf in ochi aruncat de Vacaroiu, o diversiune ca sa-si apere haita, ca nici un parlamentar nu poate fi tras la raspundere de organe de ancheta pentru modul cum voteaza.
 • 0 (0 voturi)    
  So what? (Miercuri, 30 mai 2007, 21:16)

  spasski [anonim]

  Intraday-ul facut in 19 minute pe Bursa se practica si de alti investitori/ speculatori, si nu cu castig de 9%, ci chiar de 20%, sau mai mici...capitalizarea societatii respective trebuia sa fie minim 2 miliarde euro la momentul la care a facut el tranzactia. Nu era neaparat sa fie informat din interior (si daca ar fi fost, ce-i cu asta? cine are cunostinte intr-o societate, afla zvonuri, e ilegal?). Bravo lui!
 • 0 (0 voturi)    
  lacomie ! (Miercuri, 30 mai 2007, 21:38)

  marius george [anonim]

  fraierii astia vor si ei o felie din tortul castigat de verestoy si de aia incearca sa-l stranga cu usa. curat romanesc.
 • 0 (0 voturi)    
  @31 - spasski - cum adica so what? (Miercuri, 30 mai 2007, 21:50)

  Andi [anonim]

  acum o saptamana-doua a aparut in media, la cnbc, ca Wall Street Journal a primit o oferta de preluare. Pretul actiunilor a explodat. Faza e urmatoarea: seful de la WSJ primise oferta de ceva vreme, dar nu o facuse publica, cu toate ca asta e obiectul de activitate al respectivei publicatii! Intre timp informatia a transpirat si cineva a castigat cateva zeci bune de milioane de dolari in urma cresterii actiunilor. Imediat a inceput o ancheta, chiar la seful WSJ, chiar daca nu el a fost cel care a dat tunul.
  Bursa are niste reguli, si daca le incalci esti pasibil sa petreci o perioada la mititica. La fel cum e si Patriciu si ceilalti care s-au jucat cu actiuni Rompetrol.
 • 0 (0 voturi)    
  Onestitate (Miercuri, 30 mai 2007, 23:15)

  ionion [anonim]

  Nu exista coincidente la acest nivel la bursa.

  Onestitate are acelasi sens nu numai pentru cetatenii romani(indiferent de nationalitate ) cit si pentru cetatenii de aiurea iar bursa peste tot are standarde maxime.

  Evident ca legile(care exista pentru cei multi si sunt bdestul de severe) trebuie aplicate pentru toti cei suspicionati, dl.Atila a castigat 10 mil , dar aud de un castig de 200 mil in acea perioada cine sunt restul si cu ce se ocupau atunci???(Dl. Atila am vazut zilele acestea domeniul dumneavoastra din Covasna.. Felicitari sunteti un adevarat gospodar, banii sunt castigati cinstit?? Ca legal sunt aproape sigur ca sunt..)
 • 0 (0 voturi)    
  Persoana Initiata (Miercuri, 30 mai 2007, 23:28)

  Mugur [anonim]

  Oricine poate investi liber la bursa. Insa, conform legii, persoanele care investesc si, prin natura functiei lor (de exemplu directori, angajati sau...senatori), au acces la informatii confidentiale privind societatile listate la bursa, sunt denumite "Persoane Initiate". Aceste persoane, atunci cand efectueaza tranzactii bursiere si au acces la informatii confidentiale, sunt obligate sa declare tranzactiile efectuate. Este foarte simplu. Daca tranzactionezi pe baza unor informatii necunoscute publicului la momentul tranzactiei, este ilegal. Iata ce cauta procurorii. Nu neaparat faptul "cum a votat" ci daca "a avut cunostinta de rezultatul votului" inaintea celorlalti investitori si a folosit acest lucru in scop personal (pe romaneste, pont).
 • 0 (0 voturi)    
  attila, la puscarie cu tine (Miercuri, 30 mai 2007, 23:39)

  anonim [anonim]

  La puscarie cu tine...! Ca de cand te -ai postat la putere ai furat de ai rupt randurile !Voi, ungurii mereu aveti pretentii , mai ales in ceea ce priveste autonomia !Dar ma intreb daca si romanii din Ungaria au aceleasi pretentii ca si voi ! Cred ca raspunsul este negativ ! Ar trebui ca nimeni sa nu fie mai presus de lege !
 • 0 (0 voturi)    
  Un hot (Miercuri, 30 mai 2007, 23:46)

  Popescu [anonim]

  Un smecher care baga pe git firmelor tichetele hungastro.In schimbul avantajelor politice.
 • 0 (0 voturi)    
  Intrebari (Joi, 31 mai 2007, 0:19)

  sorin [anonim]

  Care este legea care interzice tranzactionarea unor actiuni detinute de o persoana la o anumita societate, despre care afla o informatie nefacuta publica (la momentul tranzactionarii), avand in vedere faptul ca persoana in cauza nu face parte din conducerea societatii (deci neavand o obligatie de transmitere a informatiei) ?

  In caz ca o asemenea lege exista (desi ar fi o stupizenie), din cate stiu eu, cam orice sedinta parlamentara este publica, prin urmare, la ora dezbaterii, orice persoana interesata putea afla continutul respectivei legi. Daca totusi DNA sustine ca senatorul cunostea continutul legii inainte ca aceasta sa fie dezabatuta in Parlament atunci ce proba constituie faptul ca senatorul a fost sau n-a fost prezent in sedinta ?
 • 0 (0 voturi)    
  PT. ANONIM (Joi, 31 mai 2007, 0:57)

  gabriel anastasescu [anonim]

  Bai baiatu lasa-ne ca se inchide dormitoru la Baneasa si iar nu-ti mai deschide Voiculescu usa. Ca astaseara el e planton schimbu' 1. El si nea Nelu, caruia ii faci cizmele dimineata. Si vezi sa-i prezinti raportul frumos pe hartie (stii tu care) lui VC Tradator....ca altfel maine speli clostu' cu limba.

  Hai mars ca ne impiedicam de tine, si la toamna se face procentu 80-20 pt. Basescu
 • 0 (0 voturi)    
  in Franta, Italia... (Joi, 31 mai 2007, 2:21)

  viox [anonim]

  "...in Franta si Italia, cei care devin parlamentari trebuie sa-si vanda actiunile si sa nu mai joace pe Bursa."
  In Romania cei care devin parlamentari o fac numai ca sa poata fura in voie.
  Eu nu ma pricep la tranzactiile pe bursa dar ma intreb cum, oare, intotdeauna au de castigat numai jigodiile astea, iar poporul roman numai de pierdut ?!
 • 0 (0 voturi)    
  Integritatea bursei sau drepturile mafiei (Joi, 31 mai 2007, 10:43)

  oilman [anonim]

  Daca cea ce s-a relatat in presa este real - Atila poate face ani lungi in pirnaie. Integritatea bursei este fundamentala chiar si intr-o democratie juvenica gen Romania. Nu pare greu de dovedit ca senatorul s-a folosit de informatii nu tocmai publice cind a tranzactionat (se pot verifica exact, la minut, cind au avut loc tranzactiile si ce informatie avea la acel moment senatorul)
  Mult mai flagrant chiar mi se pare tranzactionarea de catre Patriciu a actiunilor Rompetrol la listare. Legea e pentru toti si toti avem dreptul la o bursa integra. Daca SEC l-ar fi anchetat pe Atila (sau pe Dinu), usa de la celula pirnaii ar fi fost inchisa si cheia aruncata in canal
 • 0 (0 voturi)    
  Verestoy isi justifica 10 milioane euro intr-o clipa, iar ANI se screme pt 10 mii ...in ANI. (Joi, 31 mai 2007, 11:06)

  Bascaliosul [anonim]

  Cine se mai mira ca s-a votat legea ANI demonstrativ-ostentativ-comparativ ...anti-Macovei, din moment ce aplicarea legii, mosita din start de ipocriti-spoitori, nu are nicio eficienta ?

  De aici vine si trambitzarea "reusitei" "legiferarii" in conditii de colaborare si "bune intentii" intre "ministrul" actual al justitiei si parlamentarii strigatori la cer: vedeti ca se poate cand schimbam un ministru "vinovat" cu unul adevarat? Nu noi eram cauza ci ingrata Monica Macovei. Ce tupeu avea !

  Sigur ca da, ingrata i-a ghicit, le-a vazut valoarea, le-a cunoscut apucaturile si (sac !) a avut tupeul sa ...le spuna pe nume. Cu ea prin preajma e riscanta votarea oricarei forme de lege ANI.

  Se freaca menta ANI pentru 10 mii de euro nejustificati, in timp ce 10 milioane se obtin si se justifica cu o astfel de usurinta. Cum se spala si se justifica banii ? Tocmai am spus: cu usurinta.
  Dormiti linistiti ! ANI vegheaza pentru noi ANI multi, sub supravegherea legiuitorilor nesupravegheati, dar capabili ...sa se aleaga cu ceva ANI.
 • 0 (0 voturi)    
  Ineptii (Joi, 31 mai 2007, 12:36)

  dan [anonim]

  cum puteti spune asemenea timpenii? rulajul intreg pentru o zi de tranzactionare la bursa e de ordinul 10-15 milioane euro. Chiar asa de prosti ne credeti?
 • 0 (0 voturi)    
  Mai exact... (Joi, 31 mai 2007, 14:53)

  sorin [anonim]

  Ziua cu pricina a fost pe data de 28.03.2006. Valoarea tranzactiilor pe SIF-uri a fost de 16,151,040 RON, aprox 4,58 mil euro. SIF-urile si-au revenit la cotatiile de dinainte de cadere abia la sfarsitul lunii septembrie.
  Sursa informatiilor este BVB.
 • 0 (0 voturi)    
  pentru #41 (Joi, 31 mai 2007, 15:42)

  Anonim [anonim]

  1. Basescu = Voiculescu = Tariceanu .
  2. Nu prea am ineles faza cu " dormitoru la Baneasa" -- presupun ca acolo sta Voiculescu, ma bucur ca ai fost pe-acolo si esti informat.
  Lasa, mai bine sa-si rupa Baselu spatele la volan cu voi confortabil asezati in poala.
  Iarasi nush' cum e cu nea Nelu' da' tot mai bine e decat sa freci puntile la vapoare, nu?

  Si asa e, va impiedicati de mine, 80-20 nu inseamna nimic pentru mine, am trait si-am mai vazut, aceiasi retardati ati fost si la Duminica Orbului.
  Aceiasi retardati cu vietile voastre de kko, si atunci si azi, EVIDENT "traind bine", nu?
 • 0 (0 voturi)    
  Stimata redactie, (Joi, 31 mai 2007, 16:55)

  Moshu49 [anonim]

  Un articol-analiza, in extenso, despre aceasta spetza puteti obtine de la dl. C. Sima?
  El nu este un simplu analist bursier, ci o autoritate in domeniu.
  Ar prinde bine multora.
  Multumesc!
 • 0 (0 voturi)    
  Cica "oligarh" (Vineri, 1 iunie 2007, 1:03)

  Borsarul [anonim]

  Va invit in "ringul" bursei , si va doresc sa acumulati ceva s-apoi sa cascatzi "oralul" la cei ce fac asta ... putetzi sa va imaginati ca nu-i ca si la fotbal ? Incercati , merita ! Pai de acea informaztie si de efectele ei , geaba-l incriminezi pe unul care cumpara sau vinde in consecinta ... eu de ex am cumparat si nu-mi pare rau ! Dupa juma' de an am avut randament f bun si nu-mi pasa ca le-am luat de la Verestoiu' . Faptul ca cineva face bani pe baza de informatzie nu trebuie incriminat ... toata lumea pe informatzie face bani la bursa ! Aici se munceste pt ei , nu se fura ca-n reletzia cu statul , unde furi din banul public . La bursa potzi sa detii o info si sa actzionezi intr-un fel , iar piatza sa nu-ti dea drepate . Oricum daca Verestoiu a vandut si altzii nu , nici aceia nu au pierdut ... din contra in oct - nov aveau randamente super bune , iar pt asta nu cred ca este de "vina" nici macar Verestoiu ... care de bine de rau si-a bagat banii in bursa si a ajutat-o f mult (cine stie, cunoaste) si nu a furat statul precum cred unii de pe "aici" iar altzii care au facut-o , nu se prea pomeneste . Pentru mai multe ... ne intalnim la bursa , iar pt cei ce vor numai in peluza ... MUCLES !

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version