Campania nationala de donatie de carte, Profesorul tau de cultura generala, initiata anul trecut de editura Reader's Digest, a continuat anul acesta printr-o donatie de peste 25.000 carti cultura generala, cursuri interactive de limba engleza si CD-uri, in valoare de aproximativ 3.000.000 RON.

Elevii scolii 197 din Bucuresti au fost primii beneficiari ai donatiei urmand ca in perioada urmatoare cartile sa ajunga si in alte scoli din capitala si din tara.

Potrivit comunicatului de presa al editurii, la evenimentul care a avut loc pe data de 23 mai, ac., la scoala nr.197 din Bucuresti invitata de onoare a fost Andreea Marin Banica, co-initiator al campaniei si colaborator apropiat al Reader's Digest.

Scoala care gazduieste evenimentul de lansare a campaniei a fost aleasa la sugestia Ministerului Educatiei si Invatamantului, ca urmare a rezultatelor exceptionale obtinute de elevii sai la olimpiade si concursuri scolare, dar si pentru dinamismul activitatilor extracuriculare in care sunt implicati profesorii si elevii de aici.

Scoala are un cenaclu de poezie, un grup de muzica cu participari la concursuri internationale si mai multe reviste, pentru diferite varste si preocupari. Reader's Digest intentioneaza sa le ofere elevilor de la aceasta scoala pe linga donatie, si posibilitatea de a invata jurnalism pe viu, in cadrul unui workshop organizat la redactia revistei.

De asemenea, editura va realiza tehnoredactarea si tiparirea unui numar din revista scolii, „Semnal 197”, intr-un tiraj de 1.000 de exemplare.

Elevii scolii 197 au raspuns initiativei Reader's Digest prin organizarea unei expozitii in care au prezentat creatiile lor artistice - picturi, desene, antologii de poezii.

„Editura Reader's Digest desfasoara pe plan international numeroase actiuni caritabile si donatii, iar in Romania nu vrem sa fim mai prejos. Este modul nostru de a multumi publicului roman pentru interesul manifestat fata de oferta noastra editoriala, dar si de a ne implica activ in ridicarea calitatii informatiei la care au acces tinerii din tara noastra.

Suntem convinsi ca elevii vor aprecia cadoul primit”, a declarat Arina Toparcean, director general al Editurii Reader's Digest.

In cadrul acestei campanii, in 2006, editura a oferit peste 22.000 de carti unui numar de 250 de scoli din 13 judete afectate de inundatii.