Deficitul de cont curent si cel bugetar vor creste in 2007 fata de anul trecut, insa nu vor depasi estimarile oficiale, potrivit lui Juan Fernandez Ansola, reprezentantul Fondului Monetar International (FMI) pentru Romania si Bulgaria.

Oficialul FMI se asteapta ca deficitul de cont curent sa se majoreze la 11,5% din PIB, de la 10,3% in 2006. „Problema deficitului de cont curent nu este legata de nivelul exporturilor, ci mai degraba de cel al importurilor care cresc foarte repede”, a declarat ieri Juan Fernandez Ansola.

In acelasi timp, reprezentantul FMI a afirmat ca deficitul bugetar se va incadra in estimarile autoritatilor romane de 2,8% din PIB in 2007, in crestere fata de anul trecut (1,7%).

Laudati pentru cresterea exporturilor

Deficitul de cont curent, alaturi de presiunile inflationiste sunt principalele riscuri pentru economia noastra, evidentiate de boardul FMI in urma consultarilor cu autoritatile romane.

Consiliul Director recomanda intarirea politicii fiscale, pentru a controla cererea, si adoptarea unor obiective fiscale prudente.

Integral in EvZ