Cinci banci din Romania au in portofoliu exclusivistele carduri Visa si MasterCard Gold. Principalul avantaj al acestor carduri il constituie reducerile care sint incluse in pachetul de creditare. Discounturi pentru calatorii la clasa business, reduceri pentru cazare la hoteluri de lux sau la restaurante selecte - astfel de beneficii aduce contractarea unui card Gold.

Pentru a putea accesa un astfel de produs trebuie sa aveti un venit lunar minim de 1.500 de euro si, foarte important, sa nu aveti datorii la alte banci. Perioada de gratie, in care nu platiti dobinda pentru suma extrasa din linia de credit, variaza intre 30 si 55 de zile, in functie de caz.

La pachet cu acest card obtineti si o serie de asigurari, printre care asigurarile pentru pierderea bagajelor sau pentru anularea unei calatorii. Dobinda este pe masura serviciilor, ajungind in unele cazuri si la 35%. In orice caz, dobinda efectiva nu scade sub 30% pentru extragerea de numerar. Utilizarea cardului direct la comercianti scade din dobinzi, insa nu sub 25%.

Cu cardul de cumparaturi Raiffeisen Bank Gold, clientul beneficiaza de o limita de credit de pina la 40.000 de lei, utilizare internationala si de pachetul complet de servicii speciale oferit gratuit, potrivit www.finzoom.ro.

MKB Romexterra Bank a atasat cardului Visa Gold o linie de credit de minimum 5.000 de euro si maximum 10.000 de euro. Nivelul creditului acordat este egal cu valoarea depozitului colateral constituit. Cardul de credit Visa Gold de la Romanian International Bank se adreseaza persoanelor fizice rezidente si nerezidente si permite un plafon minim de utilizare de 5.000 de euro.

Integral in Cotidianul