Gandul

Unele companii nu au un cod de conduita in relatia manager - actionari

de Elena Cristian     Gandul
Miercuri, 30 mai 2007, 0:00


Majoritatea firmelor din industrie in Romania nu au habar de principiile de guvernanta corporativa ale Organizatiei Europene pentru Cooperare si Dezvoltare (OECD), se arata intr-un sondaj al Grupului de Economie Aplicata (GEA).

Principiile OECD se refera la modul de conducere a firmei, vizeaza transparenta si eficienta pietelor, drepturile actionarilor in raport cu managementul, tratamentul echitabil al actionarilor minoritari, rolul celorlalte parti interesate, in afara de detinatorii de titluri, in procesul de guvernanta corporativa, accesul la informatie si responsabilitatile board-ului.

Sondajul a evidentiat faptul ca 77,8% dintre firme nu cunosc aceste principii si aproape 80% dintre societatile comerciale chestionate nu le folosesc. Totodata, sondajul aplicat de IMAS arata ca aproape 35% dintre firme nu au un cod scris de conduita care sa stabileasca formal drepturile si responsabilitatile membrilor Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) si ale managementului.
Integral in Gandul


55 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi