ProLogis, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata internationala a spatiilor industriale, intentioneaza sa se extinda si in marile orase de provincie din Romania. Reprezentantii conducerii companiei au declarat ca principalele orase vizate sunt Timisoara, Cluj si Arad.

„Pentru aceste localitati exista cea mai mare cerere din partea potentialilor clienti", a declarat Michael de Jong-Douglas, directorul regional pentru Europa Centrala si de Est al ProLogis. Unul dintre principalii competitori ai ProLogis pe piata romaneasca este deja cu un pas inainte in razboiul de cucerire a provinciei.

George Margescu, managing director Cefin, spune ca firma pe care o conduce a demarat deja lucrarile de construire a unor parcuri industriale in Timisoara si Arad.

„Impreuna cu proiectul din Iasi, Cefin va livra in urmatorii ani pe piata spatiilor industriale din provincie aproximativ 100.000 de metri patrati", a declarat, pentru „Adevarul", George Margescu.

Singura investitie de pana in prezent a ProLogis in Romania, care totalizeaza 80 milioane de euro, a fost inaugurata in cursul zilei de ieri. Parcul industrial Bucharest A1 scoate deja pe piata 53.700 de metri patrati inchiriabili.

Integral in Adevarul