Raiffeisen Leasing a incheiat in primul trimestru al acestui an peste 1.600 de contracte in valoare totala de 70 milioane euro, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, compania inregistrand o dublare a volumului de contracte noi semnate, informeaza un comunicat de presa al companiei. La aceasta crestere a contribuit cel mai mult segmentul de vehicule.

Potrivit informatiilor companiei, segmentul de vehicule a contribuit cel mai mult la cresterea consemnata in primul trimestru al acestui an, detinand ponderea cea mai importanta in portofoliu, respectiv 84%, cu o valoare de achizitie de 59 milioane euro. Fata de primul trimestru al anului trecut, segmentul vehiculelor comerciale si camioanele a cunoscut o dublare a valorii contractelor semnate.

Echipamentele reprezinta 15% din portofoliu, cu un volum total de 10 milioane euro de contracte noi.

Compania a mai anuntat miercuri ca a semnat un contract de finantare pe trei ani in valoare de 10 milioane de euro cu MHS Truck&Bus, importator al autocamioanelor si autobuzelor MAN in Romania. Cele doua companii, Raiffeisen Leasing si grupul Automobile Bavaria, au o coloborare indelungata, inca din 2002.

In 2005 a fost lansat pachetul de solutii MAN Finance in colaborare cu Raiffeisen Leasing, pe segmentul de camioane si autocare/autobuze.

Pentru anul 2007, Raiffeisen Leasing si-a propus sa se concentreze pe echipamente complexe, proiecte imobiliare si solutii de leasing integrate.

Raiffeisen Leasing este parte a grupului austriac Raiffeisen International si are un capital social de peste 14,9 milioane lei. Raiffeisen - Leasing International G.m.b.H. detine 99,9% din actiunile companiei. Compania este membra a Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare NeBancare (ALB) incepand cu anul 2004.