Cotidianul italian Gazzetta dello Sport l-a desemnat pe atacantul Fiorentinei si al echipei nationalei MVP-ul sezonului in prima liga din peninsula, in urma mediei notelor acordate de redactorii publicatiei la fiecare joc din Serie A. Mutu a incheiat sezonul cu media 6,58, fiind urmat in ierarhie de sarbul Dejan Stankovic de la Inter cu 6,55.

Adi Mutu face parte si din echipa campionatului, unde apar alti doi colegi ai sai de la Florenta, portarul Frey si atacantul Luca Toni.

Formatia sezonului este: Frey (Fiorentina) - Panucci (AS Roma), Materazzi (Inter Milano), J.Zanetti (Inter Milano) - Stankovici (Inter Milano), Totti (AS Roma), Cambiasso (Inter Milano), Mancini (AS Roma) - Ibrahimovici (Inter Milano), Toni (AC Fiorentina), Mutu (AC Fiorentina).

Romanul conduce si in ierarhia paselor decisive, Mutu reusind in acest sezon opt assisturi, si este urmat de Adriano (Inter) si Busce (Empoli), cu cate sapte pase.

Desi a inceput acest sezon cu o penalizare de 15 puncte, Fiorentina a incheiat campionatul pe locul 5 si va evolua in editia urmatoare a Cupei UEFA.