In aceasta saptamina Academia Catavencu ne prezinta Best of “Bula demnitarului” - o culegere a celor mai reusite incercari de exprimare a clasei politice romanesti, publicate de-a lungul timpului in revista. Rubrica “Bula demintarului” a debutat in paginile Academiei Catavencu in 1994.

Multe din capitolele desfasurate in cele 160 de pagini ale cartii Best of “Bula demintarului” tin sa dezvaluie atit o prostie a omului politic, cit si o capacitate naturala a acestuia de a o transpune in cuvinte.

Citeva mostre (si capitolele aferente) mai jos:

Cap. Logica contra: "Sa redevenim partidul unei idei sau a doua idei." - Miron Mitrea (secretar general PSD, categoria "Idei in monolog", 2005).

Cap. Gindire cu premeditare: "Ne dorim ca pe listele pentru alegeri sa se regaseasca un numar cit mai mic de decedati." - Mioara Mantale (prefectul Capitalei, Categoria "Urna de mort", 2005).

Cap. Cosa noastra-i o comoara: "Aveam prevazute, in 2003, 3 miliarde pentru deszapezire. A nins de 10 miliarde." - Marian Oprisan (presedinte CJ Vrancea, 2005).

Cap. Ciocnirea necivilizatilor: "Ne tot plimbam cu coruptia in gura, o scoatem afara, o intoarcem inauntru, coruptia, vreau sa spun." - Adrian Nastase (prim-ministru, categoria "Menopauza de cafea", 2003).

Cap. Gindesc sa nu adorm cind vorbesc: "Desi SPP-ul a fost infiintat in Romania doar de 14 ani, istoria noastra se intinde inainte de Hristos." - Gabriel Naghi (general, director SPP, Categoria "Emil Bobu", 2004).

Cap. Bula minoritarului: "Sint situatii in care femeile nu conteaza." - Adrian Nastase (prim-ministru, categoria "N-am zis-o noi", 2002).

Cap. Sensul slab: "Am impartit viata mea personala cu atita lume incit nici eu nu mai stiu cu cine sint." - Daciana Sarbu (deputat PSD, Categoria "Separarea paturilor de stat", 2006)

Cap. Limba si literatura de lemn: "Nu putem fi partizanii emascularii totale a autoritatii statului, in virtutea unor utopii care pun accent pe omnipotenta pietei, pe soarta ineluctabila care face ca economia sa functioneze pe baza unor predictii verificabile matematic,

pe fel de fel de moduri de a explica realitatea doar pe baza unor modele hiperrationalizate, dehistorizate si desocializate." - Adrian Nastase (deputat PDSR, Categoria "Meandrele cstrarii", 1998).

Cap. Ce se intimpla...: "Sinuciderea este primul semn al unei boli psihice." - George Ionescu (sef sectie la spitalul "Gh. Marinescu", Categoria "Editie speciala", 1997).

Best of “Bula demnitarului” se gaseste, impreuna cu revista, la chioscurile de difuzare a presei.