In noul roman al lui Alexandru Vakulovski se tese o lume dezabuzata, in care sperantele mor inainte de a se naste, o lume in care dragostea pentru o altfel de „Lolita” e ucisa, lent, de neputinta, iar prieteniile se leaga tot in jurul neputintei.

Asa cum ne-a obisnuit, Vakulovski vorbeste despre un anume fel de ratare, in starea ei pura, o ratare pentru care nu personajele sint vinovate, ci lumea din jurul lor. Si aici, ca si in volumele precedente, naratorul e constient de propria-i distrugere, dar incapabil de a i se impotrivi.

„Limbajul licentios pe care-l foloseste Vakulovski poate fi raportat mai degraba la traditia prozei «negre» americane.” (Dumitru Crudu, scriitor)

„E un om peste care au trecut multe necazuri. Tara asta l-a chinuit la fel cum l-a chinuit si cealalta; de fapt, nu tarile, ci institutiile lor asa-zis democratice. Sandu le-a ucis in cartile lui, le-a injurat, le-a descompus, si pina la urma a gasit puterea sa mearga mai departe. Insa, atentie! Ca noi toti, Sandu iarta, dar nu uita...” (Mihnea Blidariu, Luna Amara)

Alexandru Vakulovski (n. 1978, Stefan Voda, Republica Moldova) este poet, prozator si dramaturg. Redactor fondator al revistei web Tiuk! (k-avem kef). Fondatorul cenaKLU-lui KLU. Publica eseuri, proza, poezie, teatru si critica literara in majoritatea revistelor culturale din Romania. Prezent in antologii din Romania, Republica Moldova si din strainatate.

Volume publicate: Pizdet (roman, 2002), Oedip, regele mamei lui Freud (poezie, 2002), Ruperea (teatru, 2002), TU (poezie, impreuna cu Mihai Vakulovski, 2002), Letopizdet. Cactusi albi pentru iubita mea (roman, 2004), Ecstasy (poezie, 2005).

Bong este cel mai nou titlu aparut in colectia "Ego. Proza" de la editura Polirom.