“Daca are motive obiective, Comisia Europeana trebuie sa decida activarea unor clauze de salvgardare” la adresa Romaniei si Bulgariei, a declarat Olli Rehn, Comisarul european pentru Extindere, intr-un interviu publicat in editia de azi a publicatiei franceze

Le Figaro.

El a raspuns astfel intrebarii daca CE va sanctiona Romania si Bulgaria pentru “bilantul lor deplorabil in materie de lupta contra coruptiei” si a precizat ca problema activarii clauzelor de salvgardare tine de “credibilitatea procesului de extindere” a UE.

Rehn s-a facut auzit cu o zi inaintea unor declaratii pe care vicepresedintele CE, Franco Frattini, le-a facut pe aceeasi tema intr-un interviu ce va aparea maine in publicatia “European Voice” de la Bruxelles.

Potrivit Realitatea TV, Frattini avertizeaza in acest interviu ca Romania si Bulgaria risca intr-adevar sa fie activata clauza de salvgardare, daca nu isi intensifica ritmul reformelor.

Acelasi post precizeaza ca Frattini a transmis autoritatilor de la Bucuresti care sunt punctele bune si cele slabe ale Legii ANI.