Miercuri, un Parlament extrem de calm cu ocazia mesajului lui Traian Basescu, spre deosebire de precedentele intalniri dintre presedinte si parlamentari. Una dintre explicatiile acalmiei - absenta unor nume sonore: Corneliu Vadim Tudor si restul partidului sau, Calin Popescu Tariceanu, Dan Voiculescu, Viorel Hrebenciuc si Ion Iliescu.

Citeste si articolul:

Deputatul Emilian Cutean - tricou cu ''322''

La cateva minute dupa ora 16.00 - ora anuntata pentru discursul lui Traian Basescu, presedintele a ajuns in sala de sedinte. La intrarea in sala, Basescu a fost aplaudat de membrii PD si PLD, dar si de cativa parlamentari din grupul minoritatilor.

Desi cativa dintre membrii de frunte ai PSD au lipsit de la sedinta, Mircea Geoana si Cristian Diaconescu si-au facut aparitia la 5 minute dupa ce Basescu si-a inceput discursul.

In timp ce PD-istii si PLD-istii au fost extrem de atenti la mesajul presedintelui, parlamentarii PNL si UDMR nu s-au aratat prea interesati de discursul acestuia. Au discutat intre ei, au semnat acte normative si au facut glume pe seama lui Basescu.

Deputatul PSD Emilian Cutean a fost pata de culoare a sedintei. Imbracat in tricoul imprimat cu mesajul “322”, Cutean a vociferat mai tot timpul .Cand Basescu a amintit de electorat, Cutean a strigat “Sa-i facem tigani imputiti”.

Parlamentarii din zona rezervata PSD-ului au strigat in mod repetat “Treci la subiect!” in timpul discursului. Cand Traian Basescu a vorbit despre alegerile din 2004, din sala s-a auzit “ce ai facut in 2004?”.

Basescu a reusit sa le smulga hohote de ras parlamentarilor cand a declarat ca are “respect fata de institutia Parlamentului”.

Discursul presedintelui nu a starnit interes decat pentru democrati si liberali-democrati si - surpriza - pentru o parte dintre PSD-isti, care, in frunte cu Geoana, au stat linistiti si au ascultat. In rest, fiecare parlamentar si-a gasit cate ceva de facut: fie sa vorbeasca cu vecinul, fie sa completeze acte, fie sa vorbeasca la telefon.

Cand Traian Basescu a parasit sala, parlamentarii liberali au prins glas si-au strigat “Multumim pentru dialog” si “Pa, pasarica!”.