Incepand de ieri, utilizatorii Google Maps beneficiaza de o noua functionalitatea a programului, atat on-line, cat si off-line, "street view", prin care se pot avea o vedere panoramica la 360 de grade, ca si cum ar fi la nivelul solului.

Desi nu este primul serviciu care ofera harti pe Internet ce au implementata aceasta facilitate, este important ca Google a reusit sa-i prinda din urma pe rivalii de la Microsoft si Amazon care au functia de "street view" integrata in serviciile online Live Maps si A9, de acum doua luni, respectiv de anul trecut.

Utilizatorul este adus din fata calculatorului direct in strada, la nivelul solului, oferindu-i-se posibilitatea de a se roti la 360 de grade, de a merge inainte si inapoi. Momentan, o astfel de "plimbare virtuala" se poate realiza numai pe anumite strazi predefinite din San Francisco, New York, Las Vegas, Denver si Miami.

Oficialii Google estimeaza ca in trei-patru luni de zile vor reusi sa acopere in totalitate toate metropolele din SUA si Canada, iar pana la sfarsitul anului sa extinda acoperirea si asupra mai multor capitale din lume, printre care Viena, Paris, Tokio, Kuala Lumpur si Moscova.

"Street view" nu se limiteaza numai la transmiterea imaginilor din zonele indicate de utilizatori, ci ofera si o serie de informatii turistice, indicand prezenta hotelurilor, a barurilor si restaurantelor, precum si a celor mai importante obiective turistice din zona in care "se plimba" internautul.

Integral in Romania Libera