Interamerican Romania a alocat peste 5,5 milioane euro pentru infiintarea unei companii, Interamerican Pensii, care va activa in domeniul pensiilor private. Compania va activa atat pe segmentul pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II), cat si pe cel al pensiilor facultative (Pilonul III).

Tintele Interamerican Pensii

Presedintele Interamerican Pensii, Frans Van der Ent, si-a propus drept tinta pentru compania pe care o conduce o cota de piata de 10%-15% pe termen mediu, printr-o campanie de marketing de mare intensitate.

O cota de peste 10% ii asigura unei companii ce activeaza in domeniul pensiilor private in Romania supravietuirea si profitabilitatea, conform spuselor sale.

Dimensiunea pietei autohtone este estimata pentru anul 2007 la 3 milioane participanti pe Pilonul II si 250.000 pe Pilonul III. „Este vorba de aproximativ 10 companii care vor depune intr-o prima faza cereri de autorizare pe piata pensiilor private. Unele dintre ele nu vor face fata concurentei asa ca, in final, vor ramane 7 sau 8”, crede Van der Ent.

Integral in EvZ

de Adrian Popa