Actiunea Broker a inregistrat un nou maxim istoric, de 1,44 lei/actiune. Indicele BET-FI, care exprima evolutia celor cinci societati de investitii financiare, a ajuns la nivelul de 70,266.96 pc., in scadere cu 1,18% fata de ziua de marti.

SIF Oltenia a fost cel mai lichid titlu dintre cele cinci societati de investitii financiare, cu tranzactii in valoare de 5,4 milioane lei, pretul de inchidere fiind 3,52 lei/actiune, in scadere de 1,95%.

Cu actiunile SIF Banat-Crisana s-au realizat tranzactii de 1,4 milioane lei, inchiderea zilei facandu-se la 3,16 lei/actiune, in scadere cu 2,17%.

Din cauza acestor actiuni, indicele BET-FI a suferit deprecieri. Insa si SIF Moldova a contribuit cu o scadere de 0,97% la acest fenomen.

Alte preturi de inchidere au fost de 2,19 lei/actiune la SIF Transilvania scazand cu -0,45%, pe fondul unor rulaje de 1,6 milioane actiuni, inregistrand o valoare de 3,5 milioane lei.

SIF Muntenia a ramas la aceeasi cotatie inregistrata in sedinta anterioara, de 2,28 lei/actiune.

"In principiu, si sedinta de azi, cat si cea de ieri, arata faptul ca incepe tendinta de scadere specifica verii. Inca nu este clara aceasta tendinta, dar semnele deja apar. Posibil si in sedintele urmatoare sa se mentina acest trend", ne-a declarat Gigi Uleia, broker Prime Transaction.

Petrom si-a mai revenit, dar Oltchim a scazut

Indicele BET a inchis ziua pe o descrestere de 0,90%, din cauza evolutiei titlurilor RRC, care au pierdut 1,1%, de la 0,091 lei pana la 0,09 lei, pe fondul unor tranzactii de 900.404 lei.

Actiunile Petrom Bucuresti (SNP) au coborat cu 0,99%, de la 0,505 lei pana la 0,50 lei, realizand tranzactii in valoare de 1 milion lei. Cu titlurile societatii Oltchim s-au tranzactionat 2 milioane de actiuni, inregistrand o valoare de 1,1 milioane lei.

Pretul de inchidere a fost de 0,5650, in scadere cu 4,24% fata de sedinta anterioara.

"Posibil ca actiunile Oltchim sa mai scada pe fondul unor reactii emotionale din partea investitorilor fata de anuntul privind Arpechim. Oricum, saptamana trecuta Oltchim crescuse foarte mult, deci stirea despre Arpechim a fost ca o corectie pentru Oltchim.

Dau sanse ca Oltchim-ul sa creasca, deoarece, in piata, acei putini cumparatori care isi manifesta interesul pentru companie sunt destul de puternici", ne-a mai declarat Uleia.

Un articol de Catalina Sandu

Integral in Curierul National