Rafinaria Arpechim Pitesti ar putea fi inchisa definitiv, daca in urmatoarele sase luni nu se vor face investitiile necesare pentru indeplinirea conditiilor de mediu, anunta Ministerul Mediului, joi, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

"Compania are termen sase luni pentru a pune in practica masurile restante pentru protectia mediului. Dupa expirarea acestui termen de sase luni, autorizatia integrata de mediu va fi anulata", scrie comunicatul de presa.

Decizia a fost luata in urma unei intalniri a reprezentantilor Ministerului Mediului, cu cei ai grupului Petrom, proprietarul rafinariei.

La intalnire s-au discutat conditiile de mediu pe care Arpechim trebuia sa le indeplineasca, pana la data scadenta prevazuta in autorizatia integrata de mediu.

Autoritatile de mediu au decis, in 28 mai, suspendarea autorizatiei de mediu a rafinariei Arpechim Pitesti, pentru ca nu si-a indeplinit obligatiile privind conformarea la directivele europene de mediu.

Asadar, Arpechim trebuie sa-si sisteze activitatea pentru o perioada de sase luni, dar dupa ce isi va pune in siguranta instalatiile. Procedura de inchidere a inceput marti, si ar putea dura de la cateva saptamani pana la o luna, spun reprezentantii rafinariei.

Petrom a anuntat ca va contesta decizia de suspendare a autorizatiei de mediu.

Intre timp 2 000 de muncitori nu stiu ce se va intampla cu locurile lor de munca.