Lucrarile pentru reconstructia stadionului Ion Moina vor incepe cel mai tarziu in primavara anului viitor. Consiliul judetean a decis creerea unei comisii care sa se ocupe in cel mai scurt timp de elaborarea caietului de sarcini pentru desmnarea firmei care va reconstrui arena municipala.

Decizia consiliului judetean implica ruperea acordului de colaborare cu primaria. Consilierii judeteni spun ca demersurile pentru reconstructia stadionului vor merge, astfel, mai repede.

Pana la inceperea lucrarilor arena va fi modernizata astfel incat Universitatea Cluj sa aiba un spatiu adecvat in care sa-si poata disputa partidele. Suma necesara se ridica la aproximativ 7 miliarde de lei.

Marius Nicoara, presedintele CJ Cluj
Foto: HotNews.ro

Marius Nicoara presedintele Consiliului Judetean a dat asigurari ca cele 7 miliarde nu se vor pierde. Suma va fi investita in dotari care vor putea fi ulterior intrebuintate si in cadrul noului stadion.

[c:1:d]Consiliul Judetean s-a angajat ca in cel mai scurt timp sa gasesca si firma care sa se ocupe de de reconstructia stadionului. Conducerea institutiei se arata optimista in privinta datei de incepere a lucrarilor.

[c:2:d]“Acestea ar putea demara chiar in toamna acestui an, totusi daca birocratia va prelungi termenul de incheiere a licitatiei speram sa reusim ca macar in primavara lui 2008 sa dam drumul la lucrari”, a afirmat Marius Nicoara.

Pe de alta parte, actionarul majoritar ramane Consiliul local Cluj. Din pacate, Emil Boc a ramas la varianta “vom vedea ce vom putea face”, anuntand deocamdata doar intentia de a reduce participarea in actionariat de la 65 la suta pana catre 10-20 la suta. Ceilalti actionari ai U Cluj, anume Banca Transilvania, firma Oncos si Ben&Ben au decis sa cumpere cca. 50 la suta din actiunile detinute de CL.

Deocamdata cifrele raman neclare, insa este probabil ca Banca Transilvania sa isi adjudece cca. 30 la suta din actiunile clubului. Suma ce se preconizeaza a se investi in clubul Universitatea se cifreaza undeva la 4 milioane de euro. Cu toate acestea, reprezentantii Consiliului Judetean raman sceptici la adevaratele intentii ale CL.

CL si CJ Cluj au o divergenta de rezolvat in privinta stadionului "Ion Moina". Deocamdata, s-a renuntat la ideea unui parteneriat intre cele doua organe administrative - local si judetean - pe motiv ca cei din CL nu au reusit sa prezinte nici macar actele de proprietate asupra unor terenuri cu care doresc sa intre in asocierea preconizata cu CJ.

In situatia data, CJ a decis sa ia problema in propriile maini, sa organizeze licitatiile de rigoare pentru strangerea de fonduri si sa inceapa renovarea arenei sportive prin demolari si reconstruiri partiale.

La fel de interesanta va fi si evolutia investitiilor Bancii Transilvania, intrucat ar fi greu de crezut ca Emil Boc ar putea avea un cuvant de spus in conditiile in care Marius Nicoara este unul din cei care se afla la conducerea acestei banci.